Volg woensdag live de Eemstocht van de Norwegian Breakaway

Norwegian Breakaway

Woensdagochtend zal de start van de Eemstocht van de Norwegian Breakaway plaatsvinden. Oorspronkelijk zou het een dag eerder plaatsvinden, maar dat ging vanwege de weersomstandigheden (sterke wind) niet door. Vanuit Papenburg wordt het schip naar Eemshaven in Nederland gesleept. De aankomst in Eemshaven staat gepland voor de vroege donderdagochtend (08:00 uur). Daarna zijn er korte zeetesten en vertrekt het schip naar Bremerhaven waar het vervolgens een aantal dagen blijft. Eind maart zijn de echte langdurige zeetesten. Op 25 april wordt het schip dan aan Norwegian Cruise Line overgedragen.

De huidige planning voor woensdag 13 maart en donderdag 14 maart 2013 is:

Woensdag 13 maart:
Ca. 11.00 uur Trossen los bij de Meyer Werft (te volgen op webcam www.meyerwerft.de)
Ca. 14:15 uur Friesenbrug (Weener)
Ca. 16.45 uur Jann-Berghaus-brug (Leer)
Ca. 21.00 uur Aankomst Ems sperrwerk (Gandersum)

Donderdag 14 maart:
Ca. 01:30 uur Passage Ems sperrwerk
Ca. 02:00 uur Emden
Ca. 08:00 uur Aankomst Eemshaven

Op de webcam van de Meyer Werft is het begin van de tocht te volgen. De regionale Duitse televisiezender NDR brengt daarnaast een live-stream. De uitzending begint al om 09:30 uur (onder voorbehoud).

Alle planningen en tijden zijn onder voorbehoud van getijden en weer!

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Aan het laden