[video] Norwegian Breakaway op weg naar Nederland

De Norwegian Breakaway, het nieuwe cruiseschip van Norwegian Cruise Line, is woensdagochtend vanuit het Duitse Papenburg vertrokken voor de Eemstocht richting Nederland. Onder grote belangstelling werd het grootste schip dat ooit in Duitsland is gebouwd om circa 11:00 uur door twee loodsen succesvol door de sluis van de Meyer Werft gesleept. Vervolgens werd koers gezet richting de Friesenbrug (Weener) en Jann-Berghaus-brug in Leer. Ook deze nauwe sluisen werden zonder problemen gepasseerd. Dit gebeurde achterstevoren vanwege de betere wendbaarheid. De Norwegian Breakaway is nu onderweg naar het Emssperrwerk in Gandersum, waar het volgens planning rond 21:00 uur aan zal komen.

Na een stop van enkele uren zal vannacht omstreeks 01:30 uur de passage van het Emssperrwerk plaatsvinden. Via Emden (circa 02:00 uur) gaat het dan rechtstreeks naar het Nederlandse Eemshaven. Naar verwachting zal de Norwegian Breakaway daar om 08:00 uur donderdagochtend arriveren. Daarna zijn er korte zeetesten en vertrekt het schip naar Bremerhaven waar het vervolgens een aantal dagen blijft. Eind maart zijn de echte langdurige zeetesten. Op 25 april wordt het schip dan aan Norwegian Cruise Line overgedragen.

ARVE Error: id and provider shortcodes attributes are mandatory for old shortcodes. It is recommended to switch to new shortcodes that need only url

ARVE Error: id and provider shortcodes attributes are mandatory for old shortcodes. It is recommended to switch to new shortcodes that need only url

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!


Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.