[video] Norwegian Breakaway komt aan in de Eemshaven

De Norwegian Breakaway heeft donderdagochtend haar eerste tocht over de Eems afgelegd. Het nieuwe cruiseschip van Norwegian Cruise Line kwam volgens planning in de ochtend aan in de Eemshaven. Binnen 24 uur werden de nauwe passages van de sluis van de Meyer Werft, de Friesenbrug, de Jann-Berghaus-brug en het Emssperrwerk in Gandersum succesvol genomen. Na enkele korte zeetesten vertrekt het schip vervolgens naar Bremerhaven. Eind maart zijn de langdurige zeetesten gepland. De Norwegian Breakaway zal op 26 april terugkeren naar Nederland. Vanuit Rotterdam zal het een korte cruise maken voor genodigden. Op 28 april vertrekt het schip weer vanuit de havenstad voor een 2-daagse cruise naar het Engelse Southampton.

ARVE Error: id and provider shortcodes attributes are mandatory for old shortcodes. It is recommended to switch to new shortcodes that need only url

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​