[video] Norwegian Breakaway komt aan in de Eemshaven

De Norwegian Breakaway heeft donderdagochtend haar eerste tocht over de Eems afgelegd. Het nieuwe cruiseschip van Norwegian Cruise Line kwam volgens planning in de ochtend aan in de Eemshaven. Binnen 24 uur werden de nauwe passages van de sluis van de Meyer Werft, de Friesenbrug, de Jann-Berghaus-brug en het Emssperrwerk in Gandersum succesvol genomen. Na enkele korte zeetesten vertrekt het schip vervolgens naar Bremerhaven. Eind maart zijn de langdurige zeetesten gepland. De Norwegian Breakaway zal op 26 april terugkeren naar Nederland. Vanuit Rotterdam zal het een korte cruise maken voor genodigden. Op 28 april vertrekt het schip weer vanuit de havenstad voor een 2-daagse cruise naar het Engelse Southampton.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Aan het laden