Vlaggenceremonie voor MSC Preziosa in Saint-Nazaire

MSC Preziosa

Vanmorgen 14 maart 2013 werd in Saint-Nazaire (Frankrijk) de komst van de MSC Preziosa gevierd, het nieuwste en twaalfde schip van MSC Cruises. Volgens traditie werd het schip middels een vlaggenceremonie overgedragen van scheepswerf STX France aan MSC Cruises, die hun nieuwe paradepaardje vol trots ontving. Het schip begon direct aan haar eerste vaart vóór de feestelijke doop op zaterdag 23 maart in Genua. Beschermvrouwe van MSC Cruises, Sophia Loren, zal aanwezig zijn tijdens de doop en is uitgenodigd voor de ceremonie en de officiële naamgeving van het schip.

Tijdens de ceremonie op de scheepswerf werden de Franse vlag en wimpel naar beneden gehaald onder de klanken van het Franse volkslied. Op formele wijze overhandigde Laurent Castaing, General Manager van STX France, het schip aan Gianluigi Aponte, eigenaar MSC Cruises. Op het teken van de heer Aponte hees Kapitein Giuliano Bossi vervolgens de vlaggen van Italië en MSC Cruises met het Italiaanse volkslied op de achtergrond. De eer van het knippen van het lintje was in handen van Alexa Aponte Vago, MSC Vice President, waarna op traditionele wijze een fles champagne werd stukgeslagen. Drie scheepstoeters onderstreepten het einde van de bijzondere ceremonie. Erminio Eschena, General Director van MSC Cruises Frankrijk, België en Luxemburg, Arnaud Montebourg, Franse Minister voor industriële vernieuwing en Joël Batteux, Burgemeester van St Nazaire waren onder andere bij de plechtigheid aanwezig.

Het nieuwe schip is 333 meter lang, 38 meter breed, weegt maar liefst 140.000 ton en biedt ruimte voor 4.345 gasten. De MSC Preziosa heeft vele bijzondere aspecten, waaronder de langste glijbaan aan boord en het ‘Doremi Castle Aqua Park’ waar alles in het teken staat van waterfun met de hele familie. Daarnaast is MSC Cruises –met de MSC Preziosa- de eerste rederij met twee Eataly restaurants op zee en kunnen gasten zich laten verwennen in de MSC Aurea Spa. Net als haar zusterschip MSC Divina, bezit MSC Preziosa over een infinity Garden Pool en een Galaxy Lounge Restaurant & Club, waar gasten genieten van de Mediterrane fushion keuken in een chic decor.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Aan het laden