[video] AIDAstella klaar voor doop vanavond in Warnemunde

Vanavond vindt in Warnemunde de doop plaats van de AIDAstella, het tiende cruiseschip van de Duitse cruisemaatschappij AIDA Cruises. Om 07:45 uur vanochtend voer de AIDAstella onder begeleiding van veel andere schepen de haven binnen, waarna het ongeveer een uur later onder een stralende zon aanmeerde aan Pier 7. De festiviteiten zullen al vanaf 12:00 uur beginnen. De inwoners van Rostock, toeristen en de AIDA-fans worden vermaakt met een tombola, muziek van o.a. een Shantykoor, presentaties en lekkernijen. Alle bezoekers kunnen de doop, die om 19:30 uur vanavond start, volgen op twee grote LED-schermen die op twee plekken in de haven staan opgesteld. De feestelijke doopcermonie vindt plaats in het theater aan boord. Tien doopmoeders zullen in het bijzijn van 2.500 gasten namens alle AIDA-medewerkers de traditionele doopspreuk uitspreken en de champagnefles tegen de boeg laten vallen. Van 19:50 uur tot 20:00 uur zal een grote vuurwerkshow worden gehouden. Zondag zal de AIDAstella haar ‘Maiden Voyage’ starten vanuit Warnemunde. Daarbij worden o.a. de steden Oslo, Southampton, Parijs en Amsterdam aangedaan.

De AIDAstella vaart voor de doop de haven van Warnemunde binnen:

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.