Cunard versoepelt dresscodes voor avonden

Queen Victoria
Queen Victoria in Civitavecchia (november 2010)

Cunard Line heeft bekend gemaakt dat de dress codes aan boord van haar schepen verandert gaan worden. In essentie betekent het dat de dresscodes “formal”, “semi-formal” en “elegant casual” gaan vervallen voor in de avond. Cunard gaat nu uit van de termen “formal” en “informal”.

Onderzoek onder de passagiers wees uit dat zij nog wel de formele avonden zeer op prijs stellen. Daarom blijft het aantal formele avonden gelijk; drie keer tijdens een transatlantische overtocht, en twee keer per week tijdens overige cruises. De andere avonden worden feitelijk informele avonden. Voor de heren is een jasje (zonder das) voldoende. Voor dames een nette blouse en bijbehorende rok of broek.

Cunard benadrukt dat de formele avonden nog net zo mooi zullen zijn als waar Cunard bekend om staat. Passagiers die niet met de formele avonden willen meedoen, zijn welkom in de buffetrestaurants en aangrenzende Winter Garden en Garden Lounge Bars.

Lees ook: Wat zijn gala-avonden?

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Aan het laden