Woensdag doop 10 riviercruiseschepen Viking in Amsterdam

Viking River Cruises

Woensdag vindt in Amsterdam bij de Passenger Terminal Amsterdam de doop plaats van maar  liefst 10 nieuwe riviercruiseschepen van het Amerikaanse Viking River Cruises. Nog nooit werden er door een riviercruisemaatschappij  tegelijkertijd zoveel schepen geintroduceerd.  Het oude record was ook in handen van Viking.  Vorig jaar maart namen ze, ook in Amsterdam,  in 1 keer vier schepen (Viking Odin, Viking Idun, Viking Freya en Viking Njord) in de vaart. Dat ging deels via een satellietverbinding met Duitsland (Neptun Werft in Rostock). De verwachting is dat dit ook nu zal gebeuren. De doop zal gepaard gaan met vele festiviteiten waaronder optredens van Petra Berger,  percussionisten als Vikingen en een luchtacrobatische show.

De volgende 10 riviercruiseschepen worden gedoopt:

  • Viking Aegir
  • Viking Atla
  • Viking Bragi
  • Viking Embla
  • Viking Forsetti
  • Viking Jarl
  • Viking Rinda
  • Viking Skadi
  • Viking Tor
  • Viking Var

Op de live webcam van de Passenger Terminal Amsterdam kan je een glimp opvangen van de schepen, in afwachting van de doop woensdag.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​