Succesvolle doop 10 riviercruiseschepen Viking in Amsterdam

Woensdagmiddag heeft bij de Passenger Terminal Amsterdam de doop plaatsgevonden van 10 riviercruiseschepen van Viking River Cruises. Op een ponton omringd door talrijke ballonnen knipten 10 doopmoeders tien linten door, waardoor volgens traditie automatisch champagneflessen tegen de boegen van de schepen werden stukgeslagen. Bij de doophandeling, die werd aanschouwd door enkele honderden genodigden, werd via doopspreuken de schepen een behouden vaart toegewenst. E e n van de doopmoeders was Dertje Meijer, CEO van de haven van Amsterdam.

Van de 10 nieuwe riviercruiseschepen lagen er 4 daadwerkelijk bij de terminal, de Viking Aegir, Viking Bragi, Viking Skadi en Viking Embla. De andere 6 schepen (Viking Atla, Viking Forseti, Viking Jarl, Viking Rinda, Viking Tor en Viking Var) waren achtergebleven bij de Neptun Werft in het Duitse Rostock, waar de schepen zijn gebouwd. Door middel van een satellietverbinding konden de aanwezigen op grote schermen de activiteiten op beide locaties volgen.

Zie onderstaande video voor een korte tour door een ‘longship’ van Viking River Cruises:

ARVE Error: id and provider shortcodes attributes are mandatory for old shortcodes. It is recommended to switch to new shortcodes that need only url

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!


Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.