MSC Cruises wordt derde grootste cruisemaatschappij ter wereld

MSC Cruises
MSC Cruises

Met het in de vaart nemen van de MSC Preziosa, die zaterdagavond in Genua wordt gedoopt, claimt MSC Cruises de derde grootste cruisemaatschappij ter wereld te zijn, gebaseerd op het aantal passagiers. De capaciteit van haar vloot (12 schepen) stijgt door het nieuwe cruiseschip naar 1,45 miljoen passagiers. Door een groei van 9,4 procent over 2012 blijft het Costa Cruises, Princess Cruises en Norwegian Cruise Line voor. De Italiaanse rederij moet alleen Carnival Cruise Lines en Royal Caribbean International nog voor zich dulden. MSC Cruises baseert zich o.a. op statistieken afkomstig uit een jaarlijks rapport van Cruise Industry News. Het grootste deel van de capaciteit van MSC Cruises, 50%, wordt ingezet in de Middellandse Zee, 14% in Zuid-Amerika, 12,5% in Noord-Europa en het restant in Afrika, Caribbean, Canarische Eilanden en de Rode Zee.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Aan het laden