MSC Preziosa door Sophia Loren gedoopt in Genua [Update]

Zaterdagavond is het nieuwe cruiseschip in de vloot van MSC Cruises, MSC Preziosa, tijdens een twee uur durende ceremonie gedoopt in Genua. Honderden gasten waren in een glazen koepel op de kade bij het spektakel aanwezig. Voor de gelegenheid werd de MSC Preziosa geflankeerd door MSC Opera en haar zusterschip MSC Splendida. De drie schepen werden tijdens het evenement met elkaar verbonden door een flashmob, waaraan duizenden passagiers deelnamen. Nadat de directeur van MSC, Pierfrancesco Vago, haar 12e cruiseschip welkom had geheten was het de beurt aan zanger Gino Paoli, componist Ennio Morricone en acrobatische dansers om het aanwezige publiek te vermaken. Daarna volgde het hoogtepunt van de show. Doopmoeder Sophia Loren knipte een lint door, waardoor de champagnefles tegen de boeg kapot werd geslagen. De avond werd afgesloten met een gigantisch vuurwerk boven de Italiaanse stad.

Een korte samenvatting van de doop van de MSC Preziosa is te zien op de Italiaanse website Il Secolo XIX

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​