Oasis of the Seas komt in 2014 naar Rotterdam

Oasis of the Seas

Royal Caribbean International maakt vandaag in Miami bekend dat het grootste cruiseschip ter wereld, Oasis of the Seas, in 2014 een kort seizoen in Europa zal zijn. Het schip gaat in Rotterdam in droogdok. “We wisten dit grote nieuws al een tijdje en zijn blij dat we dit nu eindelijk wereldkundig kunnen maken’, aldus Yvonne Huizinga, directeur AMCA/Royal Caribbean Nederland (Den Haag).

Oasis of the Seas is wereldwijd bekend vanwege cruises in het Caribische gebied. Oasis of the Seas zal cruiseliefhebbers in Europa in het komende jaar een onvergelijkbare vakantie ervaring aanbieden. De verkoop voor het speciale (korte) Europa vaarseizoen in 2014 start op 11 april aanstaande.

“Geen enkele vakantie-ervaring kan zich spiegelen aan een Oasis Class ervaring”, zegt Lisa Bauer, Executive Vice President Global Sales and Marketing Royal Caribbean International. Zo telt dit schip meer dan 40 jaar innovatieve cruise ervaring. Gasten die lekker lang willen genieten van alle faciliteiten aan boord, kunnen dit doen tijdens de twee trans-Atlantische oversteken. Op 1 september 2014 vertrekt de Oasis of the Seas vanuit de Amerikaanse havenstad Fort Lauderdale om op 14 september 2014 aan te meren in Barcelona. Vanuit Barcelona verzorgt ze drie maal een 5-nachten cruise en één 7-nachten afvaart. Deze laatste zeereis heeft als bestemming Rotterdam. “Details over de reisroutes vanuit Barcelona en de reis naar Rotterdam zijn op dit moment helaas nog niet bekend”, aldus Hans Venhuizen, office manager AMCA/Royal Caribbean Nederland.

Na aankomst in Rotterdam zal het schip haar routine droogdok krijgen bij de Keppel Verolme werf. Op 14 oktober 2014 vertrekt Oasis of the Seas voor een 13 nachten retour trans-Atlantische oversteek van Rotterdam naar Fort Lauderdale.

“De Oasis of the Seas is meer dan een cruiseschip, het is een cruisebestemming op zich”, vervolgt Huizinga. Met haar lengte van 360 meter is ze langer dan de Eiffeltoren. Ze is 47 meter breed en dat is uniek in de cruisevaart. Door deze breedte kon het ontwerpteam zich helemaal te buiten gaan. “Als je een afspraak maakt bij het zwembad bedenk dan dat Oasis of the Seas maar liefst 21 zwembaden en whirlpools telt”, waarschuwt Venhuizen.

Gelanceerd in december 2009, staat Oasis of the Seas bekend als het architectonisch wonder op zee met maar liefst 16 passagiersdekken, bijna 226.000 bruto tonnage en bij gedeelde bezetting een capaciteit van 5.400 gasten.

Eén van de nieuwste concepten aan boord van de Oasis of the Seas zijn de zeven buurtjes. Op dek 8 kun je een wandeling maken of een boek lezen in Central Park. De Boardwalk op dek 4 heeft o.a. handgemaakte draaimolen, mijmer hier weg op de rug van het paard en waan jezelf terug in je kinderjaren. Daarna een ijsje bij Ben & Jerry’s of wie liever een Amerikaanse hamburger wil, loopt door naar Johnny Rockets.

De vijf andere wijken zijn de Royal Promenade met een Rolls Royces old timer, Vitality at Sea Spa & Fitness, the Youth Zone, Entertainment Place en de Pool & Sports Zone. De adrenaline gaat harder stromen op de twee klimwanden, of surfend op een van de twee FlowRiders (surfsimulators), of tijdens een pirouette op de indoor schaatsbaan. Voor wie het schip vanuit de lucht wil zien, is er de tokkelbaan (Zip line).

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)