[video] Nieuwe Regal Princess uit het droogdok Fincantieri

Dinsdag 26 maart 2013 is op de scheepswerf van Fincantieri in het Italiaanse Monfalcone de Regal Princess gelanceerd. Oplevering van het zusterschip van de Royal Princess staat gepland in de lente van 2014. De Regal Princess (141.000 brutoton) is 330 meter lang en 38 meter breed. Het is daarmee het grootste cruiseschip dat ooit is gebouwd door Fincantieri. Het heeft 1.780 hutten, waarvan 1.438 balkonhutten, en biedt plaats aan 3.600 passagiers. De totale capaciteit, inclusief bemanning, bedraagt 5.600. Tijdens een feestelijke ceremonie werd het schip door een geestelijke gezegend en mocht doopmoeder (‘Madrina’) Carolyn Spencer Brown van Cruise Critic een lint doorknippen waardoor een champagnefles tegen de boeg kapot werd geslagen. Het zal twee dagen duren voordat het dok volledig gevuld zal zijn met water. De Regal Princess zal daarna naar een ander dok worden verplaatst, alwaar de laatste fase van de bouw zal starten. De Regal Princess is het 13e schip van Princess Cruises dat door de Italiaanse werf wordt gebouwd.

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!