Laatste cruise Monarch of the Seas voor Royal Caribbean Int.

Pullmantur

Vrijdag vertrok het cruiseschip Monarch of the Seas vanuit Port Canaveral, Florida  voor haar laatste cruise onder de vlag van Royal Caribbean International. Ruim een jaar geleden maakte het moederbedrijf  Royal Caribbean Cruises Ltd. bekend dat Monarch of the Seas van Royal Caribbean International vanaf 1 april 2013 wordt toegevoegd aan de vloot van zustermaatschappij Pullmantur, een cruiserederij en touroperator die gevestigd is in Madrid. Met de opname van Monarch of the Seas, zal Pullmantur de gast capaciteit vergroten met bijna 20 procent. Het wil de groei daarmee in Latijns-Amerika versterken. Vanaf 1 april zal het cruiseschip verder varen onder de naam Monarch. Het zal het gehele jaar cruises gaan maken in het zuidelijke gedeelte van de Caribbean o.a. vanuit Cartagena (Colombia), Colon (Panama) en Oranjestad (Aruba). De Enchantment of the Seas zal de rol van de Monarch voor Royal Caribbean International vanuit Port Canaveral overnemen.

Monarch of the Seas is gebouwd door Chantiers de L’Atlantique (nu STX France) in St.Nazaire, Frankrijk en had haar eerste afvaart op 17 november 1991. Het schip maakt deel uit van de Sovereign Klasse, en was toen ‘s werelds grootste en meest innovatieve schip.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.