Tweede maal dit jaar slechte hygiënetest voor Celebrity schip

Voor de tweede keer in dit jaar heeft een Celebrity Cruises schip de hygiëne testen van het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) niet gehaald.  De Celebrity Century had laatst 78 punten van de benodigde 86 punten behaald. De Celebrity Summit een maand eerder 81 punten. De hygiëne onderzoeken vinden tweemaal per jaar onverwacht plaats.
De overtredingen stonden vermeld in een rapportage dat volgens Cruisecritic deze week pas bekendgemaakt werd. Zo waren een aantal medewerkers terwijl ze ziek waren toch nog voor korte tijd aan het werk gegaan, stond voedsel te lang buiten de koeling en waren de temperatuurinstellingen van een vaatwasmachine te laag.

Eind maart kwamen bericht dat twee andere schepen, de SeaDream II (84 punten) en de Golden Princess (81 punten), hun eerste CDC testen van dit jaar ook niet gehaald hadden.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.