[video] Carnival Triumph breekt los van kade door noodweer

Ongeluk blijft Carnival Triumph dit jaar achtervolgen. Woensdag maakte Carnival Cruise Lines bekend dat het cruiseschip vanwege hevige noodweer ‘s middags was losgebroken van het dok in de haven van Mobile, Alabama. De Triumph lag daar sinds februari nadat het in de Golf van Mexico op drift was geraakt door brand in de machinekamer. Het moest uiteindelijk voor reparatie naar Mobile worden gesleept.

Nadat alle touwen van het schip waren gebroken dreef het schip van de kade en kwam het uiteindelijk stil te liggen tegen een vrachtschip. De kustwacht van de Verenigde Staten en sleepboten waren snel ter plekke. De Carnival Triumph zou slechts beperkt zijn beschadigd. Volgens diverse media zouden 2 havenarbeiders in het water zijn gevallen waarvan 1 persoon nog vermist zou zijn. Dit nieuws is echter nog niet bevestigd. Tijdens het incident waren 600 bemanningsleden en 20 werklieden aan boord. Zij zouden allen ongedeerd zijn. De Carnival Triumph is inmiddels verplaatst naar de Mobile Cruise Terminal onder begeleiding van sleepboten.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!