[video] Carnival Triumph breekt los van kade door noodweer

Ongeluk blijft Carnival Triumph dit jaar achtervolgen. Woensdag maakte Carnival Cruise Lines bekend dat het cruiseschip vanwege hevige noodweer ’s middags was losgebroken van het dok in de haven van Mobile, Alabama. De Triumph lag daar sinds februari nadat het in de Golf van Mexico op drift was geraakt door brand in de machinekamer. Het moest uiteindelijk voor reparatie naar Mobile worden gesleept.

Nadat alle touwen van het schip waren gebroken dreef het schip van de kade en kwam het uiteindelijk stil te liggen tegen een vrachtschip. De kustwacht van de Verenigde Staten en sleepboten waren snel ter plekke. De Carnival Triumph zou slechts beperkt zijn beschadigd. Volgens diverse media zouden 2 havenarbeiders in het water zijn gevallen waarvan 1 persoon nog vermist zou zijn. Dit nieuws is echter nog niet bevestigd. Tijdens het incident waren 600 bemanningsleden en 20 werklieden aan boord. Zij zouden allen ongedeerd zijn. De Carnival Triumph is inmiddels verplaatst naar de Mobile Cruise Terminal onder begeleiding van sleepboten.

ARVE Error: id and provider shortcodes attributes are mandatory for old shortcodes. It is recommended to switch to new shortcodes that need only url

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.