Cruisereiziger
Overig cruisenieuws

Holland America Line neemt deel aan het Bloemencorso

Holland America Line is e e n van de deelnemers aan het Bloemencorso die van 17 tot en met 21 april wordt gehouden in de Bollenstreek. Het is een aanvulling op de evenementen die de cruisemaatschappij organiseert in het kader van het 140-jarig bestaan deze maand. Het is niet de eerste keer dat de HAL met een praalwagen van de partij is op het Bloemencorso. Op 17 april 1948 reden ze ook mee met een kopie op schaal van de Westerdam. Het was het eerste schip dat na de oorlog bloembollen verscheepte naar Amerika. Ook dit keer zullen de bloemen verwerkt worden tot een cruiseschip. Centraal thema bij het Bloemencorso van dit jaar is ‘Bon Appetit’. De praalwagen van de HAL heeft dan ook de toepasselijke naam ‘Captain’s diner’ gekregen. Het hoogtepunt van de corso is de tocht van Noordwijk naar Haarlem op zaterdag 20 april. Rond 15:30 uur zal deze langs de Keukenhof komen, waar vorig jaar de eigen tulp van de rederij is geplant.

Klik hier voor het ontwerp van de praalwagen van de HAL in 2013.

Klik hier voor een foto van de praalwagen van de HAL in 1948.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!