Cruisereiziger
Ongeval

Schikkingsvoorstel geaccepteerd in zaak Costa Concordia

De rechtbank in het Italiaanse Grosseto heeft Costa Cruises een boete opgelegd van 1 miljoen euro voor mogelijke fouten van haar medewerkers rond de ramp met de Costa Concordia nabij Giglio in januari 2012, die 32 levens kostte. De rechter stemde in met een schikkingsvoorstel van de rederij. Een verdere strafzaak tegen de cruisemaatschappij is daarmee van de baan. Civiele rechtszaken door passagiers en bemanning kunnen nog wel worden aangespannen. Mogelijk zullen er nog wel strafzaken volgen tegen de kapitein en 5 andere bemanningsleden van het schip. Zij zijn o.a. aangeklaagd voor doodslag.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)