Schikkingsvoorstel geaccepteerd in zaak Costa Concordia

De rechtbank in het Italiaanse Grosseto heeft Costa Cruises een boete opgelegd van 1 miljoen euro voor mogelijke fouten van haar medewerkers rond de ramp met de Costa Concordia nabij Giglio in januari 2012, die 32 levens kostte. De rechter stemde in met een schikkingsvoorstel van de rederij. Een verdere strafzaak tegen de cruisemaatschappij is daarmee van de baan. Civiele rechtszaken door passagiers en bemanning kunnen nog wel worden aangespannen. Mogelijk zullen er nog wel strafzaken volgen tegen de kapitein en 5 andere bemanningsleden van het schip. Zij zijn o.a. aangeklaagd voor doodslag.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.