Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepen

Skydiven en botsauto’s op Quantum of the Seas

Foto: Royal Caribbean Int.

Royal Caribbean International heeft dinsdag meer details bekendgemaakt over haar nieuwe generatie Quantum cruiseschepen. De schepen in de Quantum Class maken een enorme stap voorwaarts met vele unieke mogelijkheden op zee zoals bijvoorbeeld skydiving en de North Star, waar gasten bijna 100 meter boven het schip kunnen genieten van vergezichten. Volledig nieuw zijn ook de grootste overdekte sportaccommodatie op zee en een entertainment complex, compleet met botsauto’s en een rolschaatsbaan.

Ook de hutten bieden iets nieuws; ze zijn niet alleen groter met meer ruimte voor de bagage maar hebben ook de eerste virtuele balkons. Iedere hut aan boord van Quantum of the Seas heeft dus uitzicht. Dinsdagochtend werden al deze details onthuld door de ‘godmother’ van Quantum of the Seas, Kirstin Chenoweth, tijdens een exclusief event voor media en andere genodigden in New York.

‘Deze nieuwe generatie schepen bood ons de mogelijkheid om een nieuwe sprong te maken in het bouwen van spectaculaire schepen. Innovatie zit in ons bloed en we hebben de creativiteit de vrije hand gegeven’, zegt Richard D. Fain, CEO Royal Caribbean Cruises Ltd.  De rederij stond al bekend als innovatief en spectaculair vanwege de vele faciliteiten die zij als eerste aanbod aan haar gasten. De klimwand, de ijsbaan, de Flow Rider surf simulator, Central Park en het Aquatheater zijn hier goede voorbeelden van.

De nieuwe exclusieve ervaringen zijn:

  • Ripcord by iFly, de eerste skydive ervaring op zee
  • North Star, een bouwkundig wonder dat de gasten tot nieuwe hoogtes brengt; een glazen capsule waar gasten tot bijna 100 meter boven het schip een 360 graden rondreis kunnen maken
  • Two70°, een ruimte bestaande uit meerdere verdiepingen met zeezicht waar gasten zowel overdag als ’s avonds verrast zullen worden door ongeëvenaarde, multidimensionale verrassingen en live optredens
  • SeaPlex, de grootste indoor actieve ruimte op zee met onder meer een basketbalveld een vliegende trapeze en botsauto’s
  • Music Hall, waar gasten kunnen genieten van live muziek, DJ’s, themafeesten en nog veel meer.

Met het comfort van gasten in het achterhoofd debuteert de rederij met de ruimste hutten ooit. Alle hutten bieden uitzicht. Deze virtuele ervaring biedt zelfs de binnenhutten een balkonervaring met uitzicht op zee. Gasten die alleen reizen, kunnen kiezen voor speciale Studio’s waarvan sommige ook een balkon bieden. De Loft Suites die succesvol bij Oasis Class werden geïntroduceerd, krijgen een nog ruimer vervolg aan boord van Quantum Class.

In de komende maanden zal nog meer nieuws over Quantum Class volgen. ‘Wij kunnen bijna niet wachten om nog meer over deze spectaculaire klasse schepen te onthullen’, zegt Hans Venhuizen, sales manager van Amca / Royal Caribbean Nederland.

Quantum of the Seas zal in het najaar van 2014 in de vaart worden genomen, gevolgd door Anthem of the Seas in 2015. Quantum schepen tellen 18 dekken en hebben ruim 167.000 bruto tonnage met plaats voor 4180 passagiers in 2090 hutten. Quantum of the Seas zal vanuit haar thuishaven Cape Liberty in New York 7 en 12 nachten cruises gaan aanbieden. Vanaf 4 juni 2013 gaan de afvaarten open voor de verkoop.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!