Cruisereiziger
Overig cruisenieuws

Semester at Sea: een bijzondere ervaring

In Amsterdam wordt donderdag en vrijdag een bijzonder schip verwacht: de Explorer. In Istanbul kwamen we in juli 2012 dit schip tegen. De Explorer is niet zomaar een gewoon cruiseschip maar een schip speciaal voor studenten. Op de Explorer varen tot 830 studenten een paar maanden mee om kennis van de wereld op te doen. Ze verblijven uiteraard in de hutten (vaak samen) als ware het een grote campus. De faciliteiten op het schip zijn speciaal toegespitst op de studenten. Zo is er een grote bibliotheek en kan overal op het schip les worden gegeven. Ook op de bestemmingen zelf staat het kennis vergaren op de eerste plaats. Tijdens elke reis zijn de studenten verplicht om mee te doen aan college-reeksen en zo punten te vergaren voor hun studie.

Uiteraard vindt alles in een multi-nationale omgeving plaats. Iedereen mag inschepen. Goedkoop zijn de reizen uiteraard niet. Voor 100 dagen betaal je als student – afhankelijk van de hut- tussen de 18.000 en 28.000 euro.

In 2013 doet het schip ook Antwerpen aan tijdens de herfstreis (10-12 september 2013) die duurt van eind augustus tot half december.

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)