Cruisereiziger
Reisverslag

Blog: Dag 9 Celebrity Infinity – Geiranger (Noorwegen)

Vanmorgen hadden we al vroeg de wekker gezet omdat wij graag op de boeg van het schip wilden staan. Vanaf 08:00 uur voeren we namelijk de fjord in naar Geiranger. Op de boeg zagen we prachtige watervallen voorbijkomen. Omstreeks 10:30 uur waren we bij Geiranger aangekomen. De Grand Mistral van Ibero Cruceros lag al op zijn plek. Vanaf 10:00 uur konden we tendertickets halen bij de Martinibar. We hadden geluk en konden met de eerste tenderboot mee. Geiranger is een klein dorpje met slechts 300 inwoners. De mensen leven voornamelijk van het toerisme en dat zag je: 2 grote hotels, een aantal campings en veel chalets die je kon huren. Wij besloten lopend naar het eerste uitzichtspunt te gaan. Bij het fjordcenter namen we halverwege een kijkje. Vervolgens liepen we langs het riviertje naar boven toe, waarbij we af en toe ook gedeeltes op de weg moesten lopen. 
Bij het uitzichtspunt aangekomen dronken we wat in een hotel. Ondertussen zagen we dat er nog 3 andere cruiseschepen waren aangekomen in Geiranger: AIDAluna, Silver Whisper en Kristina Katerina. We zagen ook een Hurtigruten schip in en uitvaren. Dit alles leverde mooie foto’s op. Vervolgens liepen we terug naar het dorp waar we rondstruinden langs de talrijke souvenirwinkeltjes. Een tenderboot bracht ons weer terug naar het schip. Na de verlate lunch deden we een rondje op het schip. De temperatuur was namelijk al gestegen naar 17 graden wat gezien de voorgaande dagen aanvoelde als bijna tropische omstandigheden. 🙂 Tijdens het diner in Blu voeren we de fjord uit richting open zee. De Grand Mistral kwamen we halverwege de fjord nogmaals tegen. Lees ook:

Ook nieuwsgierig geworden naar een cruise met de Celebrity Infinity? Cruises zijn boekbaar bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI

Wil je echt alles weten over een Fjordencruise? Ga dan naar Fjordencruises.nl Daar vind je meer informatie over Noorse havens, routes en rederijen die naar Noorwegen varen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)