Cruisereiziger
AanmerenBestemmingen

Populaire cruises van cruiseschip Monarch vanuit Aruba en Curacao

Monarch
Monarch

De Spaanse cruisemaatschappij Pullmantur doet goede zaken met het cruiseschip Monarch vanuit Aruba en Curacao. Per 1 april 2013 vaart het voormalige Royal Caribbean Int. schip voor Pullmantur nadat het een kleine facelift heeft ondergaan. Het all-inclusive cruiseschip (73.000 brutoton) biedt plek voor maximaal 2300 passagiers.

De Monarch maakt wekelijkse cruises waarbij uit verschillende opstaphavens kan worden gekozen. Voor Nederlanders biedt Arke de mogelijkheid om in Aruba of in Curacao op te stappen. De route die gevaren wordt is in geval van starten op Aruba:  Aruba, La Guaira (Venezuela), Curacao, zeedag, Colon (Panama), Cartagena (Colombia), zeedag en terugkeer op Aruba. Veel Nederlanders kiezen daarbij voor een extra langer verblijf zoals een korte strandvakantie. 

Aan boord wordt voornamelijk Spaans gesproken. De hoofdmededelingen worden echter ook in het Engels gedaan. Speciaal voor de Nederlandse gasten is een Nederlandssprekende host(ess) aan boord die kan helpen met vragen. De excursies worden standaard geleid door een Spaanstalige gids, maar op iedere bestemming wordt tenminste één excursie met een Engelstalige gids uitgevoerd. 

De Monarch is elke maandag te zien op de haven webcam van Aruba.

Klik hier voor prijsvoorbeelden bij aanbieder Kras.nl

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)