Populaire cruises van cruiseschip Monarch vanuit Aruba en Curacao

Monarch
Monarch

De Spaanse cruisemaatschappij Pullmantur doet goede zaken met het cruiseschip Monarch vanuit Aruba en Curacao. Per 1 april 2013 vaart het voormalige Royal Caribbean Int. schip voor Pullmantur nadat het een kleine facelift heeft ondergaan. Het all-inclusive cruiseschip (73.000 brutoton) biedt plek voor maximaal 2300 passagiers.

De Monarch maakt wekelijkse cruises waarbij uit verschillende opstaphavens kan worden gekozen. Voor Nederlanders biedt Arke de mogelijkheid om in Aruba of in Curacao op te stappen. De route die gevaren wordt is in geval van starten op Aruba:  Aruba, La Guaira (Venezuela), Curacao, zeedag, Colon (Panama), Cartagena (Colombia), zeedag en terugkeer op Aruba. Veel Nederlanders kiezen daarbij voor een extra langer verblijf zoals een korte strandvakantie. 

Aan boord wordt voornamelijk Spaans gesproken. De hoofdmededelingen worden echter ook in het Engels gedaan. Speciaal voor de Nederlandse gasten is een Nederlandssprekende host(ess) aan boord die kan helpen met vragen. De excursies worden standaard geleid door een Spaanstalige gids, maar op iedere bestemming wordt tenminste één excursie met een Engelstalige gids uitgevoerd. 

De Monarch is elke maandag te zien op de haven webcam van Aruba.

Klik hier voor prijsvoorbeelden bij aanbieder Kras.nl

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.