Panama wil eigen cruisemaatschappij

Volgens verschillende media heeft de general manager van de Panama Tourism Board (ATP), Salomón Shamah, bevestigd dat het land Panama een eigen cruisemaatschappij wil gaan exploiteren. Panama bemerkt dat nu vooral buitenlandse cruisemaatschappijen veelal gevestigd in Amerika, gebruik maken van de havens en uiteraard het Panamakanaal.

Veel potentiële inkomsten vloeien nu weg naar de bestaande cruisemaatschappijen.  Er schijnen concrete plannen te zijn voor de cruisemaatschappij. De directeur van het Panama Tourism Board heeft Panamese bedrijven en organisaties gepolst of zij willen investeren in de toekomstige rederij. De overheid zal dan ondersteuning geven aan deze ondernemers.

Panama wordt in ieder geval goed bezocht, in de maand mei kreeg Panama 203.000 bezoekers. Het liefst zou Panama gezien worden als extra Caribische bestemming zodat het land opgenomen wordt in de Caribische eilanden routes.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.