Uitdokken van Norwegian Getaway in november 2013

Norwegian Getaway
Norwegian Getaway

Het uitdokken van schepen bij de Meyer Werft in Papenburg, Duitsland, is altijd een groot feest. De Eemstocht daarna is vervolgens het volgende hoogtepunt. Het eerste cruiseschip dat de werf gaat verlaten is de Norwegian Getaway, het zusje van de Norwegian Breakaway. De Meyer Werft verwacht dat het uitdokken van de Getaway  (146.600 brutoton) begin november gaat plaatsvinden. De Eemstocht zal ongeveer twee weken later plaatsvinden. Zoals het er nu naar uitziet ongeveer half november. De Norwegian Getaway wordt eerst naar het Nederlandse Eemshaven gebracht, waarna van daaruit testvaarten worden gehouden. De laatste werkzaamheden voltooit men in het Columbus Cruise Center in Bremerhaven.

Het uitdokken en de Eemstocht zijn altijd afhankelijk van rivierstanden en het weer, en kunnen daarom nog verschuiven.

Miriam

Miriam is ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ook het minder bekende riviercruisen heeft een plek in haar hart gekregen.