Korte film geprojecteerd op romp Carnival Legend in Amsterdam

Carnival Legend in Amsterdam

Het cruiseschip Carnival Legend zal aanstaande dinsdag 10 september 2013 letterlijk het decor zijn van een bijzonder filmproject in Amsterdam. Tijdens het vertrek uit de hoofdstad zal nabij de kade van het EYE Film Instituut Nederland op de romp van het langsvarende cruiseschip een filmpje van twee minuten geprojecteerd worden. Het betreft een korte film van beeldend kunstenaars Ellert Haitjema en Judith Quax en bevat archiefbeelden van migranten die honderd jaar geleden vanaf het IJ naar Zuid- Amerika vertrokken. Het doel is om het migratie-onderwerp in een ander licht te plaatsen en het verleden en heden te verweven. Het filmpje is om 21:00 uur te zien vanaf het terras van EYE. Het wordt voorafgegaan door een korte introductie door Sandra den Hamer, directeur van EYE.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!