Blok voor boeg Costa Diadema geplaatst bij Fincantieri

Boeg Costa Diadema

Donderdag is op de Italiaanse scheepswerf Marghera van Fincantieri het blok voor de  boeg van de Costa Diadema geplaatst. Het blok is ongeveer 8 meter hoog, 34 meter lang en 36 meter breed en weegt 432 brutoton. Het is een mijlpaal in de bouw van het nieuwe cruiseschip. De oplevering van het toekomstige vlaggenschip van Costa Cruises staat gepland voor 30 oktober 2014. Als de Costa Diadema in de vaart wordt genomen biedt de gehele vloot van de Italiaanse rederij plaats aan maximaal 45.000 reizigers. Costa Cruises investeert ongeveer 550 miljoen euro in de bouw van de Costa Diadema. Het is het 10e cruiseschip dat sinds 2000 door Fincantieri in Italie wordt gebouwd voor Costa Cruises. Dat komt neer op een totale investering van bijna 5 miljard euro.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!