Kapitein van cruiseschip Artania overleden in Eidfjord

De kapitein van het cruiseschip Artania (Phoenix Reisen) dat vorige week in Vlissingen aanmeerde, is vanmiddag overleden. Sergey Kalashnikov (52 jaar) is aan een hartinfarct overleden terwijl het schip aan de pier lag in het Noorse Eidfjord.

Sinds 19 jui 2013 was hij kapitein op de Artania. Daarvoor voer hij onder andere als officier op de Maxim Gorkiy.

Wegens het overlijden kon het schip vanmiddag nog niet zoals gepland om 13:00 uur uitvaren in Eidfjord. Het is nog niet bekend wat er met de cruise gaat gebeuren. Het schip was zondag vertrokken uit Bremerhaven en deed vandaag de eerste bestemming (Eidfjord) aan. Verder zou het schip vanmiddag om 17:00 uur Rosendal aandoen en vervolgens Olden, Vik, Flam, Bergen en Kristiansand (allen in Noorwegen) gaan bezoeken alvorens het op 15 september weer terugkeert in Bremerhaven.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)