Nederlandse en Belgische gast-chefkoks op MS Rotterdam

Culinary Arts Center

Holland America Line verwelkomt dit najaar nieuwe Nederlandse en Belgische gast chef-koks aan boord van het ms Rotterdam. De gastchefs zijn Olav Davidse, Alain Alders, Hein Willemsen, Esther Gerlsma, Wout Bru, Albert Kooy, Inge Peterseon en Gerard Walters, Deze bekende gastchefs geven diverse kookdemonstraties en kookworkshops in het Culinary Arts Center. Gasten krijgen de kans een culinaire maaltijd te bereiden en de fijne kneepjes van het vak te ontdekken onder het toeziend oog van de chef-koks. De Culinary Arts Centers zijn ‘showkeukens van wereldklasse op zee’, met een theater- en grote keukenopstelling. De ruimte ziet er net zo uit als de kookprogramma’s op televisie, er zijn zitplaatsen rond een moderne showkeuken, voorzien van plasma schermen waarop gasten makkelijk het bereidingsproces kunnen volgen.

Tijdens geselecteerde najaarsafvaarten, presenteren bekende Nederlandse en Belgische chef-koks hun culinaire kunsten in het Culinary Arts Center. De interactieve sessies omvatten kook-demonstraties, recept hand-outs, proeverijen en er is gelegenheid om vragen te stellen en op de foto te gaan met de koks. De kookdemonstraties van 45 minuten zijn gratis bij te wonen door gasten. De kookworkshop duurt 90 minuten en is aan boord boekbaar vanaf $29,- per persoon.


Chef-koks aan boord

  • Olav Davidse is al bijna 20 jaar eigenaar en gastheer bij badhotel Renaisse & Villa Westerduin. Hij transformeerde het voormalige Apollo Hotel van een klassiek gerund hotel tot een innovatief en modern hotel met meerdere taken en zelfdragende teams. Samen met zijn souschef Gijs Pijnenburg van het specialiteitenrestaurant Le Marquis, zal Olav Davidse van 9 tot 20 oktober mee varen met de 11-nachten ‘Franse Riviera & Italiaanse avontuur’ cruise met vertrek vanuit Barcelona.
  • Alain Alders is een met Michelin bekroonde chef-kok en werkte onder meer bij de Kersentuin, het Amstel Hotel, De Hoefslag en Corona in Den Haag. In 1996 begon hij als chef-kok bij Landgoed Duin & Kruidberg. Enkele jaren later kreeg hij de kans om er een restaurant van culinaire topkwaliteit te vestigen. Alain Alders vaart van 20 tot 31 oktober mee met het ms Rotterdam van Rome naar Athene tijdens de ‘Dalmatische kust en Griekse ontdekkingscruise’.
  • Hein Willemsen, SVH meester kok vanaf 1986, werkte in diverse gerenommeerde restaurants en won internationale prijzen. Hij runt nu zijn eigen bedrijf genaamd Supertaste. Hein Willemsen vaart mee met de 10-nachten ‘Heilig Land Sojourn’ cruise met vertrek 31 oktober.
  • Esther Gerlsma, culinaire chef, is beroemd om haar authentieke Indonesische gerechten, waarbij ze geen concessies doet aan de Nederlandse smaak. Uit heel Nederland komen gasten om te genieten van haar kookkunsten en de Indonesische sfeer in de Friese boerderij. Esther Gerlsma vaart van 10 tot 20 november mee met de 10-dagen ‘Turkse Ontdekkingscruise’.
  • Wout Bru, Belgische chef-kok en televisiepersoonlijkheid, is vanaf 1997 eigenaar van het één sterrenrestaurant Chez Bru. In 2009 openende hij het bijhorende hotel Maison Bru. Wout Bru presenteerde meerdere kookprogramma’s bij Vitaya en VTM, waaronder een optreden als gastjurylid in Mijn Restaurant. Ook jureert hij in het tweede seizoen van de Vlaamse versie van Masterchef. Wout Bru vaart 10 dagen mee met het ms Rotterdam op de ‘Heilige Land Sojourn’ cruise met vertrek 20 november en hij vaart mee met de 11-nachten ‘Iberisch Avontuur’ cruise, met vertrek 11 december.
  • Albert Kooy, SVH meester-kok, is initiator van de kookfilosofie ‘De Nieuwe Nederlandse Keuken’ en uitvoerend chef van Canteen, het leerbedrijf van International Hospitality Management van Hogeschool Stenden in Leeuwarden. Albert Kooy vaart van 30 november tot 11 december mee met de 11-nachten ‘Mediterane Grandeur’ cruise van Athene van Rome.
  • Inge Peterseon, chef bij Restaurant De Zeelandbrug, staat bekend om haar snelle maaltijden met seizoensgebonden producten. Naast Inge, vaart Johan van Schelven van Restaurant de Zeelandbrug voor de tweede keer dit jaar mee met Holland America Line. Inge Petersen en Johan van Schelven varen mee met de ‘Canarische Eilanden’ cruise, met vertrek 22 december vanuit Rotterdam.
  • Gerard Walters, chef-kok, werkte zichzelf op van ober naar het beste van de Nederlandse culinaire wereld. Hij heeft zelfs een Bib Gourmand verdient en een hoge notering in de Gault Millau en is opgenomen in de Nederlandse ‘Lekker’ gids. Hij geeft kooklessen en workshops en is een zeer actief bestuurslid van de Nederlandse Euro-Toques. Gerard Walters vaart het laatste stuk van de ‘Canarische Eilanden’ cruise mee van 30 december tot 8 januari 2014.

De Culinary Arts Centers zijn ‘showkeukens van wereldklasse op zee’, met een theater- en grote keukenopstelling. De ruimte ziet er net zo uit als de kookprogramma’s op televisie, er zijn zitplaatsen rond een moderne showkeuken, voorzien van plasma schermen waarop gasten makkelijk het bereidingsproces kunnen volgen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)