Riviercruiseschip Viking Forseti betrokken bij twee botsingen

Riviercruisechip Viking Forseti heeft volgens Cruisecritic vier dagen geleden een botsing gehad bij het binnenvaren in een sluis op de Donau. Daardoor kwam het schip achter te liggen op schema Vervolgens botste een ander cruiseschip weer op de Viking Forseti. Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen. Wel liep het schip vertraging op omdat de autoriteiten het schip moesten inspecteren.

Vanwege stakingen van personeel bij sluizen liep het schip nog meer achter op het oorspronkelijke schema. Viking Cruises verwacht dat het schip op tijd op de eindbestemming Boedapest aan zal komen. Gasten ontvangen aan boord extra’s en bij eventuele vertraging in Boedapest staat personeel klaar om ze te ondersteunen bij de terugreis.

De Viking Forseti is een van de tien nieuwe riviercruiseschepen die in maart 2013 tegelijkertijd in Amsterdam en Rostock gedoopt zijn. De Forseti was een van de zes schepen die in Rostock bij de Neptun Werft lag.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)