CLIA-Nederland trapt af met Oktober-CruiseMaand

Logo CLIADe kersverse organisatie CLIA Nederland, waarin de Nederlandse cruisesector is verenigd, zet direct de toon met een brede reeks activiteiten ter promotie van cruisevakanties met het doel de sterke groei te continueren. Onder het nieuwe motto ‘Cruisen doe je nú’ staat ook dit jaar de ‘Oktober CruiseMaand’ in het teken van cruises. Nieuw is het speciale cruise event voor consumenten, het TRAVEVENT Cruisereizen van 24 – 26 oktober in de Passenger Terminal in Amsterdam, waar tal van leden van CLIA Nederland aanwezig zijn. 

De Dutch Cruise Council, nu CLIA Nederland, is sinds begin deze maand officieel toegetreden tot de wereldwijd vertegenwoordigde Cruise Lines International Association. Dit betekent een verdere stap in de ontwikkeling en professionalisering van de branche, die de afgelopen jaren in Nederland hoge groeicijfers kende (12% in 2012). Ook voor 2013 wordt een verdere stijging van de markt verwacht. ‘Onze nieuwe slogan ‘Cruisen doe je nú’ is dan ook een duidelijke boodschap’, vertelt voorzitter Nico Bleichrodt van CLIA Nederland. ‘Een cruise-vakantie is helemaal van deze tijd en voor alle leeftijden. De keuze in vaargebieden en verschillende schepen is enorm. Daarnaast zijn er ook volgend jaar opnieuw meer vertrekmogelijkheden vanuit Nederland. En met alle aandacht voor cruises in de maand oktober is dit het moment om een cruisevakantie te plannen’. 

Eén van de initiatieven van CLIA Nederland is de ontwikkeling van een nieuwe website, www.clia.nl die onlangs ‘live’ is gegaan. Het belangrijkste doel van de site is de (potentiële) cruisepassagier te ondersteunen bij het kiezen van een cruise. Op de site vindt de bezoeker allerlei cruisenieuws,  onafhankelijke informatie over de verschillende rederijen, over vaargebieden, de schepen en andere onderwerpen. Veel vragen en onduidelijkheden worden beantwoord in de praktische rubriek ‘Veelgestelde Vragen’.

Cruise event in Amsterdam

Van donderdag 24 tot en met zaterdag 26 oktober 2013 wordt in de Passenger Terminal Amsterdam een speciaal cruise event georganiseerd dat twee maal per jaar zal plaatsvinden. Vrijwel alle bij CLIA Nederland aangesloten cruiserederijen zijn aanwezig op het event en organiseren informatieve presentaties voor de bezoekers in het CLIA CruiseTheater. TRAVEVENT Cruisereizen is een perfect evenement voor iedereen die meer wil weten over cruisevakanties, van algemene oriëntatie tot diepgaande en gedetailleerde informatie over een specifieke cruise. 

Verwachtingen

CLIA Nederland verwacht de constante groei komende jaren te continueren. ‘Onderzoek wijst uit dat er nog veel potentieel in de markt zit. Het grote publiek is nog onvoldoende bekend met de cruisevakantie als keuze. Daar zullen wij ons de komende jaren op blijven richten. Ons streven is een marktpenetratie van 1% in 2015, dit komt neer op 160.000 passagiers’, vertelt Bleichrodt.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)