Boskalis in de race voor wegslepen Costa Concordia

Dockwise Vanguard
Dockwise Vanguard

Volgens het ANP gaat het Nederlandse bedrijf Boskalis meedenken voor het wegslepen van de Costa Concordia. Een zusterbedrijf van Boskalis heeft een speciaal schip, de Dockwise Vanguard die grote schepen en boorplatformen meeneemt. Boskalis is gevraagd om advies te geven over het wegslepen van de Costa Concordia. Het bedrijf zegt echter dat slepen eigenlijk geen optie is omdat de Concordia dan zou kunnen breken.

Wat wel een optie is, is de Costa Concordia op de Dockwise Vanguard laden. De Dockwise Vanguard kan maximaal 117.000 ton aan, heeft zelf een lengte van 275 meter en een breedte van 70 meter. Het zou passen en meten worden; de Costa Concordia (114.000 ton) is 290 meter lang en heeft een breedte van 35,5 meter. De Dockwise Vanguard kan een gedeelte laten zakken onder water om de vracht mee te nemen. 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)