Cruiseschip Royal Princess kampt met stroomstoring in Middellandse Zee [Update]

Royal Princess
@ Princess Cruises

Princess Cruises heeft bekendgemaakt dat haar nieuwste cruiseschip Royal Princess momenteel kampt met een stroomstoring. Dit ontstond zondagmiddag om ongeveer 13:30 uur. Het schip voer op dat moment in de Middellandse Zee afkomstig van Mykonos waar het zaterdagavond om 20:00 uur vertrok. Maandag zou het in Napels aankomen om 08:00 uur.

Volgens een afgegeven statement van Princess Cruises is men bezig met reparatiewerkzaamheden. In de tussentijd wordt een noodgenerator gebruikt om essentiele voorzieningen (o.a. toiletten) in bedrijf te houden. Het schip zou verder niet in gevaar zijn. De kapitein houdt de 3.594 passagiers regelmatig op de hoogte van de situatie. Het schip is op dit moment op de 7e dag van een 12-daagse cruise in de Middellandse Zee die op 15 september vertrok uit Venetie.

Update 23/9/13: Princess Cruises heeft maandag bekendgemaakt dat de stroomstoring na enkele uren deels is verholpen. De Royal Princess is momenteel onderweg naar Napels. De rest van de cruise is geannuleerd. Technisch personeel zal in de Italiaanse stad de noodzakelijke reparaties uitvoeren, zodat het schip weer volledig operationeel kan zijn. Of de volgende geplande cruise doorgang kan vinden is nog onbekend. De huidige cruisepassagiers zullen hun volledige cruise vergoed krijgen en daarnaast 25% korting krijgen op een toekomstige cruise. Later deze week zullen zij allen naar huis gevlogen worden.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)