STX France klaar voor bouw derde cruiseschip in Oasis-klasse

Oasis of the Seas

Komende week zal in het Franse Saint-Nazaire op de werf van STX France de bouw van start gaan van het grootste cruiseschip ter wereld. Het gaat om het derde schip van Royal Caribbean in de Oasis-klasse. Naar verwachting zal het nog iets groter worden dan de Oasis of Seas en de Allure of the Seas, die momenteel met 225.000 brutoton worden gezien als de grootste cruiseschepen ter wereld die elk plaats bieden aan maar liefst 5.400 gasten. Deze cruiseschepen werden eerder gebouwd door STX Finland. In Saint-Nazaire zijn de afgelopen jaren o.a. de MSC Preziosa, Europa 2 en de Norwegian Epic opgeleverd. Op de Franse werf zal eerst een groot frame, afkomstig uit China, worden vervaardigd dat moet helpen bij de bouw van het nieuwe cruiseschip. In het eerste kwartaal van 2014 staat de volgende fase van de bouw op het programma. Oplevering staat gepland in de zomer van 2016.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!