STX France klaar voor bouw derde cruiseschip in Oasis-klasse

Oasis of the Seas

Komende week zal in het Franse Saint-Nazaire op de werf van STX France de bouw van start gaan van het grootste cruiseschip ter wereld. Het gaat om het derde schip van Royal Caribbean in de Oasis-klasse. Naar verwachting zal het nog iets groter worden dan de Oasis of Seas en de Allure of the Seas, die momenteel met 225.000 brutoton worden gezien als de grootste cruiseschepen ter wereld die elk plaats bieden aan maar liefst 5.400 gasten. Deze cruiseschepen werden eerder gebouwd door STX Finland. In Saint-Nazaire zijn de afgelopen jaren o.a. de MSC Preziosa, Europa 2 en de Norwegian Epic opgeleverd. Op de Franse werf zal eerst een groot frame, afkomstig uit China, worden vervaardigd dat moet helpen bij de bouw van het nieuwe cruiseschip. In het eerste kwartaal van 2014 staat de volgende fase van de bouw op het programma. Oplevering staat gepland in de zomer van 2016.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​