Eerste stuk staal gesmeden voor 3e Oasis Class schip.

Ceremonie bij STX France

Zoals Cruisereiziger.nl eerder meldde heeft Royal Caribbean International maandag de eerste mijlpaal geslagen met het smeden van het eerste stuk staal voor haar 3e Oasis Class schip. Dit schip zal ongeveer 227,200 ton gaan wegen, en zal hierdoor ’s werelds grootste cruiseschip worden. Royal Caribbean Cruises Ltd’s voorzitter en Chief Executive Officer, Richard D. Fain en Royal Caribbean International President en CEO, Adam Goldstein waren samen met Laurent Castaing, Chief Executive Officer, STX France, aanwezig bij het evenement wat gehouden werd voor de bouw van het 3e Oasis Class schip bij de STX werf in Saint-Nazaire.

‘De Oasis Class schepen hebben de cruise schepen fundamenteel veranderd door middel van de vele innovatieve activiteiten die aan boord aangeboden worden’ aldus Fain. ‘We zijn erg blij dat we een 3e Oasis Class schip aan onze gasten kunnen bieden en natuurlijk met onze fijne samenwerking met STX France werf’. ‘We zijn erg verheugd om weer met Royal Caribbean International samen te werken’ aldus Castaing. ‘We hebben 12 schepen voor Royal Caribbean gebouwd, en we zijn erg trots op onze goede relatie. Oasis 3 is één van onze grootste uitdagingen in de geschiedenis van ons bedrijf, maar ons team is erg enthousiast om aan de slag te gaan met dit geweldige project’.

Het nieuwe cruiseschip zal dezelfde innovaties bevatten als op de Oasis of the Seas en de Allure of the Seas, welke respectievelijk in 2009 en 2010 werden opgeleverd. Het gaat onder andere om de 28 meter lange Zip Line, een handgemaakt carrousel, de ‘Rising Tide Bar’, het Aqua Theater en het Central Park met meer dan 12000 levende planten. De Oasis Class biedt activiteiten die alleen aan boord van Royal Caribbean schepen terug gevonden kan worden. Een van de voorbeelden is de FlowRider surf simulator, buitenboord hangende bubbelbaden, een schaatsbaan, het H2O Zone kinderwaterpark en de Royal Promenade.

Oasis of the Seas en Allure of the Seas varen wekelijks wisselend 7-nachten Oostelijke en Westelijke Caribbean routes vanuit Port Everglades, Fort Lauderdale, Florida. In september 2014 zal Oasis of the Seas een kort herfst seizoen varen vanuit Barcelona, Spanje voordat zij in droogdok zal gaan in de Képpel Verolme werf in Rotterdam. Verdere details over het 3e Oasis Class schip zullen de komende maanden bekend gemaakt worden.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “Eerste stuk staal gesmeden voor 3e Oasis Class schip.

  • 25 september 2013 om 12:57
    Permalink

    Marco,

    ‘gesmeden’: bedoel je gesmeed of gesneden?

Reacties zijn gesloten.