Pierfrancesco Vago wordt nieuwe voorzitter van CLIA Europe

Pierfrancesco Vago

Dinsdag werd tijdens Seatrade Europe, het toonaangevende trade event van de Europese cruise industrie, bekend gemaakt dat Pierfrancesco Vago, Executive Chairman van MSC Cruises, de nieuwe Chairman van CLIA Europe wordt. Aan het eind van dit jaar neemt hij het stokje over van de huidige voorzitter Manfredi Lefebvre d’Ovidio. Vago was al Vice-voorzitter van CLIA en mocht dinsdag ook de prestigieuze Seatrade European Cruise Personality of the Year 2013 award in ontvangst nemen. 

Pierfrancesco Vago kijkt uit naar zijn positie als de nieuwe voorzitter van CLIA Europe. Hij zegt daarover: “Het is een eer om deze uitdagende rol van voorzitter vanaf 1 januari 2014 op mij te nemen. Manfredi Lefebvre d’Ovidio is een uitzonderlijk goede voorzitter geweest en het zal moeilijk zijn hem te evenaren. Onder zijn leiderschap hebben we gewerkt aan een industrie waarop we allemaal trots kunnen zijn, ik ga mijn uiterste best doen zijn werk verder uit te bouwen. In totaal werken er 325.000 Europeanen in de cruise industrie en begroeten we meer dan 6 miljoen Europeanen op onze schepen, dat komt neer op bijna €38 miljard aan inkomsten voor de Europese economie.”

Seatrade Personality 

Tijdens de zevende editie van de Seatrade Insider Cruise Awards werd Pierfrancesco Vago vandaag ook verkozen tot Seatrade European Cruise Personality of the Year, een prestigieuze Award die mede mogelijk wordt gemaakt door V. Ships en Seatrade.

Mary Bond, redactrice van Seatrade Insider, zegt over Vago: “Als CEO van MSC Cruises heeft Pierfrancesco Vago de rederij door een aantal belangrijke strategische veranderingen geleid. Door een investering van €6 miljard is de vloot van MSC Cruises verdriedubbeld, met onder andere de komst van de MSC Preziosa die eerder dit jaar gedoopt werd. Zijn leiderschap over meer dan 15.500 werknemers in 45 landen is dynamisch, open-minded en is karakteristiek door een sterke focus op team building.”

Per Bjornsen, Commercial Director V.Ships Leisure voegt daar aan toe: “V.Ships sponsort deze award met Mauro Terrevazzi in gedachten. Terrevazzi was de Chairman van V.Ships met een vooruitziende blik op de moderne cruise industrie. Het is een groot genoegen op Pierfrancesco Vago te eren. Onder zijn leiderschap heeft  MSC Cruises zich ontwikkeld tot ’s werelds grootste privately owned cruise rederij door middel van een duidelijke strategie met voldoende flexibiliteit om belangrijke kansen voor MSC Cruises met beide handen aan te grijpen.”

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)