Cruisereiziger
BestemmingenNieuwe cruiseschepen

Costa Cruises introduceert nieuwe manier van cruisen in de Emiraten

Met ingang van winter 2013/2014 breidt Costa Cruises het aanbod cruises uit dankzij de komst van de Costa neoRiviera (624 hutten). Het nieuwe reisschema  ‘De Emiraten in stijl’ op de Costa neoRiviera biedt 8-daagse cruises vanuit Dubai. Het vertrek is elke zondag uit Dubai om vervolgens koers te zetten maar Muscat, de hoofdstad van het authentieke Oman. Hierna wordt Abu Dhabi aangedaan en vervolgens weer terug naar Dubai. Bijzonder is dat het schip op elke bestemming een overnachting heeft, waarmee Costa Cruises een geheel nieuw type cruise introduceert.

‘De Emiraten in stijl’ kenmerkt zich door het relaxte tempo dat de gelegenheid geeft beter kennis te nemen van de plaatsen en magische atmosfeer in dit deel van de wereld. De gasten van de Costa neoRiviera kunnen in kleine groepjes exclusieve excursies maken die speciaal voor deze cruise zijn ontworpen.

Zo is het in Abu Dhabi onder andere mogelijk een nacht onder de sterrenhemel door  te brengen in de woestijn, gevolgd door ontbijt in een Arabisch dorp. Strandliefhebbers kunnen een dag doorbrengen aan het strand van het exclusieve Al Maya resort en cultuurliefhebbers kunnen zich laven aan het uitgebreide culturele aanbod, zoals het Guggenheim museum of het Louvre. Autoliefhebbers hebben hier de unieke kans het eerste Ferrari themapark ‘Ferrari World’ te bezoeken.

Een mooie afwisseling tijdens de cruise is het meer traditionele en gastvrije Oman, met een rijke geschiedenis en culturele schatten. Het Arabisch schiereiland heeft keus uit meer dan 600 kastelen, forten, verlaten stadjes en boeiende overblijfselen. Het landschap varieeert van bergen met grillige pieken tot vruchtbare oases met palmbomen en meertjes. Een absoluut hoogtepunt is het authentieke Nizwa, de vroegere hoofdstad van het Sultanaat met het imposante 17e eeuwse fort en de levendige souk. Voor thrill seekers is er het zogenaamde ‘Dune Bashing’; in 4-wheel drives door de woestijn racen. Een onvergetelijke ervaring in Oman is ook een overnachting in een Bedoeïenenkamp.

Dubai mag dan een paradijs voor shoppers zijn, maar eens iets heel anders is het bekijken van de Koninklijke stallen en het bijwonen van een traditionale Arabische paardenshow. Een andere mooie afwisseling vormt ‘het schip van de woestijn’, de kameel. Bijvoorbeeld het kameelmuseum, een bezoek aan een kamelen zuivelboerderij of het bijwonen van kameelraces, een traditie die diep verankerd is in de ziel van de Emiraten, hoewel de jockeys tegenwoordig robots zijn.  Modern en traditioneel gaat hier hand in hand en natuurlijk kunnen ook de bekende hoogtepunten van Dubai zoals ’s werelds hoogste wolkenkrabber Burj Khalifa, het 7-sterren hotel Burj Al Arab en natuurlijk het palmeneiland Jumairah worden bezocht.

Costa neoRiviera

De Costa neoriviera was voorheen in de vaart onder de naam Grand Mistral van Iberocruceros, de Spaanse cruisemaatschappij dat ook in het bezit is van Costa S.p.A. Group. Het schip was in 2007 al uitgebreid onder handen genomen met o.a. toevoeging van nieuwe suites en hutten, maar bij het in de vaart gaan als Costa neoRiviera is het schip verder vernieuwd waarbij de buitendekken en binnenruimtes geheel zijn gerenoveerd en het schip een elegante uistraling heeft dat doet denken aan de Italiaanse en Franse riviera. Het schip heeft drie restaurants, zes bars, twee winkelgalerijen, drie zwembaden, bubbelbaden, een beauty – en wellness center, hydrotherapie en massages, fitness center, show lounge en een disco.

Het programma van winter 2013/2014 in de Emiraten wordt verder aangevuld door de Costa Fortuna, die van 20 december tot 21 maart 8-daagse cruises vanuit Dubai uitvoert naar Muscat (eveneens inclusief een overnachting) en Khasab in Oman, Abu Dhabi en dan terug naar Dubai.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!