Bijdrage Provincie Limburg aan cruiseterminal Roermond

Serenade 2

De Provincie Limburg legt een bedrag van € 700.000 op tafel voor de bouw van een terminal voor riviercruiseschepen op de Maas bij Roermond. De totale investering bedraagt € 1,4 miljoen. Het is de bedoeling om de terminal vlakbij de Arloflat in Roermond te bouwen. Daardoor kunnen straks meer riviercruiseschepen tegelijkertijd aanmeren om passagiers in Roermond in – en uit te laten. Op dit moment kan er maar een riviercruiseschip tegelijk Roermond aandoen. De locatie ligt op loopafstand van het Designer Outlet Centra en de Roermondse binnenstad die jaarlijks enkele miljoenen kooplustigen trekken. Behalve een extra steiger komen er ook voorzieningen voor water, vuilwaterafvoer en elektriciteit. Ook wordt een parkeerplaats voor een touringcarbus aangelegd moet de route naar het outletcentre worden aangepast.

 ,,Dit project past perfect in het Nautisch Programma van Eisen van de Provincie, “zegt gedeputeerde Twan Beurskens. ,,Met dit programma willen we het Maasplassengebied in Midden-Limburg helpen uit te groeien tot een topwatersportgebied”.  Volgens de gemeente Roermond is het maken van tochtjes met riviercruiseschepen steeds meer geliefd en zou een terminal prima passen bij het imago van Roermond als stad aan het water. Op dit moment meren er al jaarlijks twintig schepen met elk honderd passagiers af aan de kades in Roermond, maar een verdubbeling van dit aantal wordt voorzien. Om de schepen allen goed te kunnen ontvangen moeten de faciliteiten worden uitgebreid en verbeterd. 

Bron: Provincie Limburg

Wil je echt alles weten over een riviercruise? Ga dan naar Riviercruisereiziger.nl Daar vind je meer informatie over routes, riviercruiseschepen en bestemmingen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

2 thoughts on “Bijdrage Provincie Limburg aan cruiseterminal Roermond

  • 27 oktober 2013 om 21:36
    Permalink

    Tijdens de diverse cruises die ik gemaakt heb, bestond de mogelijkheid om deelstukken apart te boeken en in veel gevallen de cruise in elke haven te starten.
    Het zou bv ideaal zijn wanneer je een rondvaartcruise maakt bv Arnhem – Rotterdam – Antwerpen – Luik – Roermond – Arnhem, in elke plaats de rondvaart te kunnen beginnen en eindigen. Wanneer vanuit een bepaalde plaats ook andere rondvaarten starten, zou het prettig zijn van de ene cruise over te kunnen stappen op een andere, sommige maatschappijen adverteren zelfs met aansluitende cruises. Ik denk dat men de start dichter bij huis moet brengen.

Reacties zijn gesloten.