Venetië staat vanaf november 2014 grote cruiseschepen niet meer toe

Na veel discussie heeft de stad Venetië samen met de Italiaanse rijksoverheid besloten om de allergrootste cruiseschepen niet meer door het Giudecca Kanaal langs het San Marcoplein te laten varen. Vanaf januari 2014 wordt het aantal verminderd en vanaf november 2014 moeten grote cruiseschepen van meer dan 96.000 brutoton omvaren om bij de cruiseterminal te komen. Bovendien mogen maximaal vijf cruiseschepen aanmeren bij de cruiseterminal en moet het in- en uitvaren zich concentreren in de ochtend of avonduren.

Vanaf januari 2014 wordt het het aantal schepen van meer dan 40.000 bruto ton die in het kanaal mogen varen, verminderd met 20%. Ter vergelijking; in 2012 voeren 1639 van dit soort schepen in het kanaal.

Vanaf november 2014 moeten alle schepen van meer dan 96.000 bruto ton omvaren en mogen ze niet meer in het Giudecca Kanaal komen om de stad in of uit te varen. Daarbij ontstaat het probleem dat deze schepen momenteel geen andere route tot hun beschikking hebben om bij de cruiseterminal uit te komen. Plannen worden nu uitgewerkt om deze schepen bijvoorbeeld in Marghera aan het Italiaanse vasteland aan te laten meren of een ander kanaal uit te breiden

Schepen die Venetië aandoen en vanaf november 2014 geweerd worden in de stad zijn bijvoorbeeld

  • Voyager-klasse schepen van Royal Caribbean (Voyager of the Seas, Navigator, Adventure, Mariner en Explorer)
  • Fantasiaklasse van MSC Cruises (MSC Fantasia, Splendida, Divina, Preziosa)
  • Fortuna klasse van Costa Cruises (Costa Fortuna en Magica),
  • Concordia klasse van Costa Cruises (Costa Serena, Pacifica, Favolosa, Fascinosa)
  • Solstice klasse van Celebrity Cruises (Celebrity Solstice, Equinox , Celebrity Eclipse , Celebrity Silhouette, Celebrity Reflection)

Momenteel staat voor de maand november 2014 alleen de MSC Preziosa op de rol om aan te komen in Venetië.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “Venetië staat vanaf november 2014 grote cruiseschepen niet meer toe

  • 7 november 2013 om 19:53
    Permalink

    Ik denk dat de kleinere cruiseschepen op eens erg populair worden in Venetie om te starten. Zoals de schepen van AIDA, kleine schepen van RCI en etc.

Reacties zijn gesloten.