Cruisereiziger
Cruiseterminal

Groen licht voor bouw nieuwe cruiseterminal in Port Canaveral

Volgend jaar zal er een nieuwe cruiseterminal verrijzen bij Port Canaveral in Florida. De lokale autoriteiten hebben daarvoor deze week het groene licht gegeven. De terminal moet aan de zuidzijde van de haven komen en zal ongeveer 17.000 vierkante meter omvatten. Het kan daarmee de grootste cruiseschepen ontvangen. Het zal tevens een parkeergarage met 1.000 parkeerplekken bevatten. In de omgeving bevinden zich al veel horecagelegenheden en winkels. Deze maand kwam daar een nieuwe uitzichttoren bij. Begin volgend jaar begint de bouw aan de terminal, die tussen de 80 en 85 miljoen dollar moet gaan kosten. Oplevering staat in november 2014 gepland. Port Canaveral is e e n van de drukste cruisehavens ter wereld waar jaarlijks miljoenen cruisereizigers komen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!