Video: Costa Diadema te water gelaten op werf Fincantieri

Het toekomstige vlaggeschip van Costa Cruises, de Costa Diadema, is vrijdag tijdens een feestelijke ceremonie op de Marghera werf van Fincantieri in Italië te water gelaten. De doopmoeder van het nieuwe cruiseschip, Franca Grasso, knipte een lint door waardoor een fles champagne tegen de boeg werd stuk geslagen. Grasso is lid van de CostaClub en werd uit meer dan 12.000 passagiers verkozen die in oktober en november 2013 op de Middellandse Zee meevoeren op een schip van Costa Cruises. Tijdens de bijeenkomst werden ook vier munten op het dek van het schip gelast als symbool van geluk. Als afsluiting werd het bassin in het droogdok gevuld met water, waardoor de Costa Diadema voor de eerste keer dreef.

De Costa Diadema (132.500 brutoton, 3.724 passagiers) wordt naar verwachting op 30 oktober 2014 opgeleverd. In november 2014 staat vervolgens de officiële doop gepland. In de winter van 2014-2015 zal de Costa Diadema cruises van 7 nachten gaan maken vanuit Savona met stops in Marseille, Barcelona, Palma de Mallorca, Civitavecchia en La Spezia.

ARVE Error: id and provider shortcodes attributes are mandatory for old shortcodes. It is recommended to switch to new shortcodes that need only url

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!


Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.