LIVE: Norwegian Getaway succesvol aangekomen in Eemshaven

Norwegian GetawayDe Norwegian Getaway is vrijdagmiddag aangekomen in de Nederlandse Eemshaven. Het kende een succesvolle Eemstocht die donderdagavond/nacht begon vanuit Papenburg bij de Meyer Werft. Na het doksluis werd achtereenvolgens zonder problemen de Weenerburg (Weener), de Jann-Berghausbrug (Leer) en het  Emssperrwerk (Gandersum) gepasseerd. De Norwegian Getaway legde de Eemstocht achterstevoren af vanwege de betere wendbaarheid. De afgelopen jaren is die techniek telkens toegepast bij dergelijke tochten. Het schip werd geassisteerd door twee loodsen.Vanuit de Eemshaven zal het zusterschip van de Norwegian Breakaway een korte testvaart maken. Later zal de Norwegian Getaway voor meerdere dagen aan de kade bij Bremerhaven liggen. Daarvandaan start de testvaart naar de Noordzee.

Video’s van de Eemstocht in respectievelijk Papenburg, Gandersum en Eemshaven:

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “LIVE: Norwegian Getaway succesvol aangekomen in Eemshaven

  • 20 november 2013 om 15:27
    Permalink

    Wat een geweldig gezicht is dat, goede reportage Bedankt Marco

Reacties zijn gesloten.