Doop 14 riviercruiseschepen Viking in 2014 in Avignon

Doop in Amsterdam

Aan de expansiedrift van Viking Cruises lijkt maar geen eind te komen. In 2014 zal de Amerikaanse rederij 14 nieuwe riviercruiseschepen lanceren. In maart van dit jaar werden in Amsterdam ook al 10 riviercruiseschepen gedoopt. Volgend jaar zal de doop niet in de Nederlandse hoofdstad plaatsvinden maar in het Franse Avignon op maandag 17 en dinsdag 18 maart. Van de 14 nieuwe schepen zullen de Viking Buri, Viking Heimdal en Viking Hermod in deze Franse regio gaan varen. Waarschijnlijk zullen niet alle 14 schepen fysiek in Frankrijk aanwezig zijn bij de doop. Via een satellietverbinding worden deze wel bij de ceremonie betrokken. Nog nooit werden er door een riviercruisemaatschappij tegelijkertijd zoveel schepen geïntroduceerd.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​