Crystal Serenity op unieke arctische cruise in 2016

route crystalCrystal Cruises is druk bezig met de voorbereidingen van een unieke expeditiecruise in 2016 die de Noordelijke IJszee doorkruist via de Noordwestelijke Doorvaart (500 mijl ten noorden van de Noordpoolcirkel.

De Crystal Serenity zal 900 mijl door waterwegen manoeuvreren omgeven door gletsjers, fjorden en ongerepte landschappen ten noorden van het vasteland van Canada. De 32-daagse cruise start op 16 augustus in Seward, Alaska om via de Grote Oceaan, langs het Noorden van Canada, het Westen van Groenland en de Atlantische Oceaan in New York aan te komen. De havens die worden aangedaan zijn o.a. Kodiak, Dutch Harbor, Nome (Alaska), Ulukhaktok (Northwest Territories), Cambridge Bay, Pond Inlet, Ilulissat (Nunavut), Sisimiut, Nuuk (Groeland), Bar Harbor (Maine) Boston (Mass.) Newport (R.I.) en New York.

Crystal Cruises zal de komende twee jaar gebruiken om excursies en ‘Arctic safari’s’ te organiseren met o.a. kayaks, zodiacs, helipkopters, vissen, hiken, klimmen, golfen op de meest noordelijke golfbaan ter wereld en kamperen.

De eerste expeditiecruise van Crystal Cruises zal een flexibele planning hebben. Er worden bijvoorbeeld extra dagen ingelast voor het spotten van ijsberen en walvissen, het bekijken van gletsjers en helikoptervluchten. Een expeditieteam van 14 personen zal tijdens de reis de cruisepassagiers tijdens workshops, lezingen en excursies informeren over wetenschap, flora en fauna.

Prijzen voor deze cruise starten vanaf $19.755 (ca. €14.604) per persoon.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.