MS Rotterdam vertrekt vandaag uit Rotterdam voor 86-daagse Afrika Cruise

ms rotterdamms rotterdamVandaag, op 27 september 2014, vertrekt het MS Rotterdam uit Rotterdam om 16:00 uur voor de langverwachte unieke Afirikareis van 86 dagen. In de eerste maand van de cruise bezoekt het MS Rotterdam via Lissabon bestemmingen in de Middellandse Zee zoals Malta (Valletta), Athene in Griekenland, Ashod en Haifa in Israël waarna het cruiseschip doorvaart naar Egypte.  Daarna vindt vervolgens de doortocht in het Suezkanaal bij daglicht plaats. Het Suezkanaal brengt het MS Rotterdam naar Sharm El Sheik, Oman en Dubai.

In november breekt de zon goed door wanneer het schip de eerste Afrikaanse bestemmingen bezoekt zoals de Seychellen eilanden, Mauritius en het eiland La Reunion. In Zuid-Afrika zijn extra overnachtingen ingepland in Durban en Kaapstad.

De ‘terugreis’ langs de Westkust van Afrika en Europa start eind november. Via Namibië, Angola en de Kaapverdische Eilanden brengt het MS Rotterdam het Afrikaanse continent heel dichtbij. Tot slot bezoekt het schip de Canarische Eilanden (Arrecife, Santa Cruz en Las Palmas),  Agadir, Casablanca en Tangier in Marokko,  Cadiz en Vigo (Spanje) en Lissabon (Portugal) sluiten de rij van deze prachtige Afrika cruise.

Oud Olympisch zwemkampioene Erica Terpstra vaart op het ms Rotterdam vanaf het traject uit Dubai 20 dagen mee naar Kaapstad. Ze vertrekt 26 oktober uit Dubai en gedurende deze dagen tijdens de cruise geeft Erica lezingen, laat ze unieke beelden zien van haar Afrika reizen voor ‘Erica op Reis’ en van het interview met HH de Dalai Lama.

“Deze cruise is een unieke kans voor mensen die ooit al eens Afrika hebben willen bezoeken, met het gemak van op- en afstappen in Rotterdam. Er komt geen vermoeiende vliegreis aan te pas en de koffers hoeven slechts één keer te worden uitgepakt. Vervolgens kan er drie maanden lang worden genoten van een grote verscheidenheid aan havens, waaronder de Seychellen, Mauritius, Kaapstad en Dakar.” zegt Nico Bleichrodt, Managing Director Sales & Marketing – Noord & Centraal Europa bij Holland America Line. “Het continent kan worden ontdekt zoals men zelf wil: probeer de ene dag tijdens een excursie de Big Five te spotten en kies de dag er op voor een dagje luieren aan het zwembad. Het is een reis die voor de eerste keer plaats vindt en nog door geen enkele andere rederij wordt aangeboden.”

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “MS Rotterdam vertrekt vandaag uit Rotterdam voor 86-daagse Afrika Cruise

  • 28 september 2014 om 15:32
    Permalink

    VANWEGE OPNAMEN VAN MIJN MAN DIRK SPRUIT, KON IK HELAASNIET MEE, MAAR IK BEN JAREN 1960 IN AFRICA geweest, tanger,marokko,
    Casablanca, Marakeich en in het binnen land, ben overal met mijn fmilie en ouders geweest, alleen de injectie’s waren niet zoleuk, maar wel heb ik genoten daar, mensen waren o zo vriendelijk en voor een paar koperen centen wilde ze wel op de foto, jammer voor de vaart met de MS Rotterdam, maar toen hebben we ook al gevaren, water en bootjes zit bij ons in het bloed,Jon.

Reacties zijn gesloten.