Cruisereiziger
AanmerenBestemmingen

Nieuw Holland America Line schip ms Koningsdam vaart in 2016 vanuit Amsterdam

ms koningsdamNederland wordt de thuisbasis van drie Holland America Line schepen in de zomer van 2016. Het nieuwe ms Koningsdam krijgt Amsterdam als thuishaven. Het ms Rotterdam blijft vanuit Rotterdam varen en het ms Prinsendam vanuit IJmuiden. Dit is de eerste keer in de lange geschiedenis van de rederij dat drie schepen hun thuishaven hebben in Nederland en er vanuit alle drie de cruisehavens in Nederland wordt gevaren.

“We hebben geluisterd naar wat onze gasten willen voor het eerste zomerseizoen van het ms Koningsdam, en we hebben er fantastische routes van gemaakt naar de mooiste havens van Europa”, aldus Orlando Ashford, President bij Holland America Line. “Er zijn geen betere bestemmingen te bedenken voor ons nieuwste schip dan de Noorse fjorden, het prachtige St. Petersburg en het fascinerende IJsland. De reizen naar het Middellandse zeegebied die momenteel al boekbaar zijn, zijn zeer populair dus we raden onze gasten aan op tijd te boeken. ”

Routes ms Koningsdam
Na de reeks van 7- en 12-daagse afvaarten in het Middellandse Zeegebied, vaart het ms Koningsdam (2.650 passagiers) vanuit Civitavecchia (Rome, Italië) naar Amsterdam, haar thuishaven voor de zomer van 2016. Op weg naar Amsterdam maakt het schip een stop in Rotterdam, om ook hier de nieuwste aanwinst van de vloot te tonen. Vanuit Amsterdam maakt het ms Koningsdam 12 rondreizen naar Noorwegen, de Baltische staten en IJsland. De Koningsdam zomerroutes zijn, evenals de andere Europa routes voor de zomer 2016, vanaf begin februari boekbaar.

Vanuit Amsterdam maakt het ms Koningsdam in juni, juli en augustus, afwisselende 7- en 14-daagse cruises naar Noorwegen met onder andere stops in Flam, Stavanger, Kristiansand en Oslo. Na het Noorwegen avontuur vervolgt het nieuwste Holland America Line schip haar weg naar de Britse eilanden voor een 14-daagse cruise via onder andere Newcastle (Engeland), Invergordon (Inverness, Schotland) en Akuruyri (IJsland).

Main Dinner RoomAan het einde van het seizoen, vaart het ms Koningsdam van Amsterdam terug naar Civitavecchia. Tijdens deze 12-daagse cruise maakt het schip stops in onder andere Engeland, Gibraltar, Portugal en vier havens in Spanje. Op 24 oktober steekt het schip de Atlantische oceaan over voor de 14-daagse cruise naar Fort Lauderdale (Florida) met stops in onder andere Alicante, Malaga (Granada) en Huelva (Sevilla, Spanje) en Funchal (Madeira).

Routes ms Rotterdam & ms Prinsendam
Holland America Line is ook in de andere twee Nederlandse havens vertegenwoordigd. In de zomer van 2016 maakt het ms Rotterdam 9 rondreizen vanuit haar thuishaven Rotterdam, onder andere een 91-daagse Azië cruise, een 7-daagse Noorse Fjorden cruise en een 14-daagse cruise naar de Noordkaap. Het kleinste schip van de vloot, het ms Prinsendam, heeft IJmuiden als thuishaven en vaart 6 rondreizen, variërend van 14 tot 20 dagen naar de Noordkaap, de Baltische staten en de fjorden.

Boek je MS Koningsdam cruise bij:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)