Update: Bezoek MSC Splendida aan Amsterdam geannuleerd

MSC Splendida
MSC Splendida

MSC Cruises heeft het bezoek van het cruiseschip MSC Splendida zondag aan Amsterdam geannuleerd vanwege de verwachte slechte weersomstandigheden. Dat heeft de Passenger Terminal Amsterdam zaterdagmiddag laten weten. De mogelijke hard wind zou de spelbreker zijn van de ‘maiden call’ van de MSC Splendida, het grootste cruiseschip van de Italiaanse rederij dat ooit zou aanmeren in Amsterdam bij AMT in de Westhaven.

Door de annulering zal de MSC Splendida (333 meter lang en 38 meter breed) langer te aanschouwen zijn aan de Wilhelminakade in Rotterdam, namelijk van zaterdag 17:00 uur tot maandagochtend 06:00 uur. Het is de eerste keer dat een cruiseschip van MSC Cruises volgens planning Rotterdam aandoet. Het schip, dat plaats biedt aan 3.900 passagiers, is bezig aan een korte 5-daagse cruise van en naar Hamburg.

Klik hier voor meer informatie, recensies, foto’s en video’s van de MSC Splendida.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

5 thoughts on “Update: Bezoek MSC Splendida aan Amsterdam geannuleerd

 • 2 mei 2015 om 14:57
  Permalink

  Dan is Amsterdam toch niet een ideale cruisehaven, als de schepen bij windkracht 6 al niet meer binnen kunnen lopen. Rotterdam rules 🙂

  • 3 mei 2015 om 12:06
   Permalink

   pff zeg dat wel

  • 3 mei 2015 om 13:44
   Permalink

   weet ook niet waar ze het over hebben .het is bijna wind stil

 • 2 mei 2015 om 23:12
  Permalink

  Ik wil graag van uit Curacao (caribic ) naar europa met een cruis
  Ik heb nog nooit wat kunnen vinden
  Altijd van uit USA wat toch jammer is
  Men zal toch denken in de tijd van de computer wereld dat men kan in boeken waar men wil
  Met vriendelijke groeten K.Scheen

  • 4 mei 2015 om 20:54
   Permalink

   Hoi Karstiena,
   Inderdaad helaas. Naar mijn weten zijn er geen rechtstreekse cruises. Alleen cruiseschepen die het eiland bezoeken en een rondje maken in het Caribisch gebied.
   Groet, Miriam

Reacties zijn gesloten.