Top 5 mooiste korte cruises in 2016

Heb je nog nooit gecruist of kan je niet wachten tot de echte zomervakantie begint? Wie er volgend jaar kort op uit wil trekken op een cruise heeft een aantal leuke keuzes. Cruisereiziger zet voor jou de mooiste korte cruises op een rijtje:

1. Grootste cruiseschip ter wereld: Harmony of the Seas

Foto: Royal Caribbean
Foto: Royal Caribbean

Ga mee op 22 mei 2016 met een korte kennismakingscruise van vijf dagen op het allergrootste cruiseschip ter wereld, de Harmony of the Seas. Je vaart in vijf dagen van Southampton naar Rotterdam en weer terug naar Southampton. Volgens ons is dit de meest fantastische korte cruise van 2016. De Harmony of the Seas biedt je werkelijk alles wat nu hip is op een cruiseschip: glijbanen, een aquatheater, fantastische shows, een park midden op het schip en een tokkelbaan. En als onvergetelijk hoogtepunt: aankomst en vertrek halverwege de cruise in maritiem Rotterdam. Zeker weten dat duizenden mensen langs de kade staan om een glimp op te vangen van het cruiseschip waar jij dan mee cruist.

De voordeligste hut is boekbaar vanaf €754 euro (buitenhut). Een balkonhut vanaf €797 euro. Deze kennismakingscruise op de Harmony of the Seas is boekbaar bij:

2. Genieten in Venetië met MSC Magnifica

Vertrek op 24 maart 2016 voor een driedaagse cruise op de MSC Magnifica vanuit Venetië. Je bezoekt tijdens deze cruise het historische stadje Koper in Slovenië op de tweede dag. Wat het mooiste is aan deze cruise? Volgens ons het vertrek en de aankomst van de Magnifica in Venetë. Een must-do voor elke cruiseliefhebber! De vliegreis naar Venetië is in deze periode nog betaalbaar en een binnenhut is al beschikbaar voor €199 euro, een buitenhut voor €229 en een balkonhut voor €279.

Je boekt deze cruise onder andere bij:

3. Dwars door de Middellandse Zee met Norwegian Epic

Heb je altijd willen weten hoe het cruisen met Norwegian Cruise Line is? De Norwegian Epic biedt op 17 april 2016 een vierdaagse kennismakingscruise aan vanuit Barcelona. De Epic is het meest revolutionaire schip van de rederij en heeft een bruisend avondleven en zelfs een ijsbar! Je bepaalt zelf hoe laat je eet en in welk restaurant. Je bezoekt na één zeedag de stad Napels. Vervolgens ontscheep je de dag erna in Civitavecchia (Rome). Drie mooie steden in korte tijd. Gaan!

Een binnenhut is beschikbaar vanaf €399, een buitenhut voor €549 en een balkonhut voor €689.

4. Bruisend Barcelona met Costa Favolosa

barcelonaOp 10 mei 2016 vaart vanuit Barcelona de Costa Favolosa een vierdaagse cruise. Je vaart naar Marseille in Frankrijk en Savona in Italië. Onze tip is om lekker nog een of twee dagen Barcelona aan deze cruise vast te plakken. Zo geniet je volop van de sfeer van de Costa Favolosa en daarna van prachtig Barcelona. Je boekt een binnenhut vanaf €479, een buitenhut vanaf €589 en een balkonhut vanaf €709. Een vliegreis van en naar Barcelona hoeft niet veel te kosten. Je boekt deze cruise (en andere vertrekdata in april) bij onder andere:

5. Vijf dagen op MS Koningsdam vanuit zonnig Florida

ms koningsdamEen buitenkansje! Op 9 november 2016 gaat het gloednieuwe vijfsterren MS Koningsdam voor een vijfdaagse reis van en naar Fort Lauderdale (Florida) naar Nassau en privé-eiland Half Moon Cay. Verblijf ervoor of erna lekker een paar dagen in Florida en geniet van het heerlijke weer.

Het MS Koningsdam is het nieuwe paradepaardje van de Holland America Line en vaart deze zomer eerst in Europa vanuit onder andere Amsterdam als thuishaven. Daarna maakt het schip de transatlantische overtocht naar Amerika. De cruise in Florida is al beschikbaar voor €498 (binnenhut), €598 (buitenhut) en €698 (balkonhut). Je boekt deze cruise onder andere bij:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.