Cruisereiziger
Eten en drinkenSpecialiteitenrestaurant

Costa Cruises gaat aan boord mozzarella maken

MozzarellaCosta Cruises koestert Italiaanse tradities en lanceert daarom ’s werelds eerste, varende mozzarella gourmetbar waarbij buffelmozzarella voor je ogen ‘on the spot’ wordt gemaakt. Dit gebeurt volgens hetzelfde proces als op een zuivelboerderij dankzij een vernuftige Italiaanse machine.

Cruisegasten zien het productieproces bij de gourmetbar met als basis melk van zwarte buffels die dagelijks grazen op groene weides tussen de tempels van ruïnestad Paestum (Salerno). De productiemethode zorgt ervoor dat de mozzarella warm geproefd kan worden, samen met fijne vleeswaren en andere Italiaanse specialiteiten. Naast de klassieke buffelmozzarella, staan typische, niet te versmaden Italiaanse kazen op de kaart zoals burrata, stracciatella en fiordilatte.

Pizza met huisgemaakte mozzarella
De aan boord gemaakte buffelmozzarella vindt ook z’n weg naar de keukens van de Pummid’oro pizzeria’s aan boord om handgemaakte pizza’s mee te beleggen. De pizza’s behoren daarmee tot de eerste en enige in hun soort die op een cruiseschip worden bereid met huisgemaakte mozzarella op een deegbodem van natuurlijke gistcultuur. De laatste wordt al in de Costa Cruises pizzeria’s toegepast dankzij de samenwerking met de University of Gastronomic Sciences in Pollenzo.

Het beste van Italië: van Agrimontana-ijs tot Ferrari Spumante
De nieuwe foodbar is een extra toevoeging aan de al uitgebreide Italiaanse gastronomische selectie van Costa Cruises. Zo serveren de restaurants aan boord van de Costa-schepen de Italiaanse streekkeuken op haar best naast een speciaal menu samengesteld door de Italiaanse sterrenchef Bruno Barbieri. En, natuurlijk ontbreekt gelato niet. Lik je vingers af bij de Amarillo ijssalon met handgemaakt ijs van Agrimontana. Italië-culifans halen verder hun hart op met andere merken uit het land van de laars zoals Barilla, Illy, Ferrari spumante en Campari. Voor zoete delicatessen doen maître-chocolatier Guido Gobino en maître-pâttisier chocolatier Luigi Biasetto een duit in het zakje.

De nieuwe mozzarella gourmetbar is vanaf eind 2016 in bedrijf op de Costa Diadema, het vlaggenschip van Costa Cruises. In 2017 krijgen alle andere Costa-schepen ook zo’n Italiaanse, culinaire hotspot.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)