Transatlantische cruises

030 Eurodam op zeeTweemaal per jaar vindt er een grote in- en uittocht van schepen plaats op de hele aardbol. In de lente komen veel cruiseschepen naar Europa toe en in oktober/november is er het vertrek van cruiseschepen naar andere gebieden. Het gros van de cruiseschepen blijft namelijk niet het hele jaar in Europa of een ander gebied varen. Meestal komen zo rond april de eerste schepen naar de Middellandse Zee, die in de winter hebben rondgevaren in bijvoorbeeld het Caribisch gebied of Zuid-Amerika. Deze zogenoemde ‘repositioning’ cruises zijn bijzondere cruises. Het verblijf op het schip is bijvoorbeeld al langer, uitlopend naar 20 dagen. Veel zeedagen zijn eveneens een kenmerk. Het kan makkelijk gebeuren dat je 5 dagen achtereen op zee zit zonder een haven aan te doen.

Goedkoop?

Een transatlantische cruise is zeker een goedkope manier om te cruisen. Wel komt er uiteraard nog een vluchtprijs bij om eerst bv in Amerika komen. De cruiseprijzen zijn zeer aantrekkelijk: voor rond de €34 euro per dag (Costa Cruises) kun je al meevaren. Ook voor onder de €60 euro per dag zijn er een aantrekkelijk aantal vier- én vijfsterren schepen beschikbaar: o.a. Celebrity Constellation (44 euro), Norwegian Jade (44 euro), Vision of the Seas en Navigator of the Seas (rond 39 euro), de Oosterdam (51 euro) en Zuiderdam (55 euro). de AIDAdiva (56 euro incl. fooi) en AIDAvita (59 euro incl. fooi)

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ga je mee op cruise?

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​