Cruisereiziger
CruisemaatschappijNieuwe cruiseschepen

MSC Cruises breidt haar 9 miljard euro investeringsplan uit naar 11 nieuwe cruiseschepen

World Class MSCMSC Cruises, de in Geneve gevestigde cruiserederij en marktleider in Europa, Zuid-Amerika en Zuid-Afrika kondigde eerder vandaag aan een intentieverklaring te hebben getekend  met STX Frankrijk voor de bouw van maximaal vier nieuwe schepen. De vier schepen waarvan de eerste in 2022 wordt geleverd, is gebaseerd op weer een nieuwe geavanceerde generatie en zal gepresenteerd worden als de  “World Class” MSC Cruises schepen. De aankondiging werd gedaan op het Elysee Palace, in aanwezigheid van de president van de Franse Republiek, François Hollande, evenals grondlegger en eigenaar van de MSC Groep, Gianluigi Aponte en de CEO van STX France, Laurent Castaing.

MSC Cruises is de eerste cruiserederij die een investeringsplan van deze grootte en omvang heeft ontwikkeld, verspreid over een periode van meer dan tien jaar van 2014 tot 2026, waarbij in totaal elf nieuwe schepen worden gebouwd. De nieuwe orders weerspiegelen een extra investering van 4 miljard euro en zal de totale waarde van het meer-dan-10 jaren  investeringsplan op 9 miljard Euro brengen.

Pierfrancesco Vago, MSC Cruises Executive Chairman, verklaarde: “De aankondiging van vandaag is weer een bewijs van onze visie dat deze sector aanzienlijke mogelijkheden biedt voor extra groei in de toekomst voor zowel ons merk als ons product. Het is ook een weerspiegeling van onze voortdurende toewijding aan innovatie en we zullen samen met STX France een nieuwe revolutionaire generatie schepen ontwerpen, welke dan het zesde prototype zal worden in onze geschiedenis “.

Vago vervolgt: “Onze jarenlange focus op innovatie zal het nieuwe prototype heel anders maken dan alles wat momenteel in de cruise-industrie reeds bestaat. Het zal de rijkste in voorzieningen en kenmerken zijn voor gasten, zowel voor gezinnen met kinderen als volwassenen en  baanbrekend design met de nieuwste en het beste “state-of-the-art” technologie op zee. Tevens zullen de schepen gebruik maken van de meest geavanceerde milieuvriendelijke technologie die beschikbaar is wat blijkt uit de, door vloeibaar aardgas (LNG) aangedreven, motoren en zal het een schip voor alle seizoenen en voor alle regio’s geschikt zijn. ”

De vier schepen – twee definitieve orders en twee opties – zullen worden geleverd in 2022, 2024, 2025 en in 2026. De schepen zullen meer dan 200.000 ton wegen, over 2.700 hutten beschikken en 5.400 passagiers op tweepersoonsbezetting kunnen herbergen.

De heer Castaing voegt toe: “MSC Cruises breidt haar wereldwijde aanwezigheid uit met de nieuwe vloot van state-of-the-art schepen die baanbrekende technologie, comfort en ongeëvenaard entertainment combineert met minimale impact op het milieu. Om dit volgende niveau van groei te realiseren heeft MSC Cruises, STX France geselecteerd vanwege onze ongeëvenaarde techniek en productiecapaciteit – Deze beslissing maakt ons trots en tevreden ”

MSC Cruises’ investeringsplan bevat orders bij STX France voor twee Meraviglia en twee Meraviglia Plus schepen, evenals bestellingen bij Fincantieri in Italië voor maximaal drie “next-generation” Seaside schepen. Het totale investeringsplan is inclusief het 200 miljoen Euro kostende, voltooide “Renaissance-programma” van vier van de 12 schepen reeds in de vloot  welke ook door Fincantieri werd uitgevoerd.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)