Cruisereiziger
Gewonnen prijzen

Guinness wereldrecord grootste Spritz gebroken aan boord cruiseschip

Wereldrecord Spritz CostaOp dinsdag 10 mei werd ‘s werelds grootste Spritz ooit bereid, een record dat wordt bijgeschreven in het Guinness Book of Records. De cocktail van 1000 liter werd in 2 uur gemaakt en opgediend in een mega cocktailglas op het pooldek van het schip Costa Favolosa van het Italiaanse Costa Cruises.Spritz is een typisch Italiaanse, frisse ‘aperitivo’.

De recordbrekende Spritz is exact volgens het originele recept gemaakt, waarbij alleen de hoeveelheden verschillen: 500 liter prosecco (ofwel 667 flessen), 333 liter Aperol en 167 liter mineraalwater. Verder werden nog 15 ijsklontjes van 18x20cm toegevoegd en werd het geheel afgemaakt met sinaasappelschijfjes. Het populaire Italiaanse aperitief werd opgediend in een glas van anderhalve meter hoog en 1.3 meter breed.

Op het moment van de geslaagde recordpoging was het schip op weg van Barcelona naar Marseille. De 1000 liter Spritz is geserveerd aan de 3000 gasten aan boord van de Costa Favolosa waaronder 1500 reisagenten die deelnamen aan ‘Champions of the Seas’, een jaarlijks evenement voor verkooppartners van Costa.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!